Sektionsledare till Klinisk Undervisningsavdelning (KUA), Ortopedkliniken

Refnr: 20190187

Är du en trygg ledare som söker nya utmaningar? Du kanske går morgondagens chef och nu känner dig redo för ett ledaruppdrag? Nu söker vi en sektionsledare till vår Kliniska undervisningsavdelning (KUA) på Ortopedkliniken. Söker du ett jobb som är varierande, utvecklande och där ingen dag är den andra lik så har vi tjänsten för dig. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Som sektionsledare på ortopedisk avdelning akut är du i grunden ansvarig för ett team på enheten. Du kommer att ha medarbetaransvar för cirka 20 medarbetare bestående av sjuksköterskor och undersköterskor. I detta ansvar ingår det att genomföra medarbetarsamtal, korttidsrehabilitering, och lönekriteriesamtal. Lönesättningen sker i samråd med enhetschef.

I tjänsten samverkar du med många såväl internt som externt. Internt har du en kontinuerlig dialog med handledare inom de olika professionerna som bemannar KUA samt kliniska adjunkter och studierektor. Externt är det kontakter med bland annat högskola och universitet. Enheten tar även emot många studiebesök och det ingår då i uppdraget att presentera/företräda verksamheten.

Vi har ett utvecklingsorienterat klimat och du kommer att få möjlighet att driva utvecklingsarbete inom teamet och på enheten. Tillsammans med övriga tre sektionsledare och enhetschef, har du även ett helhetsansvar för verksamheten på avdelningen.

Du har en viktig roll som sektionsledare och arbetar nära såväl enhetschef som medarbetarna. Sektionsledaruppdraget omfattar 50 %, resterande tjänstgöringsgrad arbetar du i klinisk verksamhet inom din grundprofession. Viss helgtjänstgöring ingår.

Ortopedisk avdelning akut består av 38 vårdplatser fördelat på fyra team. Det är en stor enhet men då vi är organiserade i team enligt ovan så blir tillhörigheten tydlig. Varje team har en specifik inriktning/profil.

Team ett har nio vårdplatser och är vår kliniska undervisningsavdelning. Klinisk undervisningsavdelning, KUA, startade år 2010 på ortopedisk avdelning. Studenter från läkar-, sjuksköterske-, arbetsterapeut- och fysioterapeututbildningarna får under tvåveckorsperioder träna teamarbete under handledning av yrkesspecifika handledare. Läkarstuderande kommer från Uppsala universitet, sjuksköterskestudenter och fysioterapeutstuderande från Mälardalens högskola och arbetsterapeutstuderande från Örebro universitet.

Vi söker dig som har en hälso- och sjukvårdsutbildning på akademisk nivå och tidigare arbetslivserfarenhet inom din profession. Vi värdesätter om du har någon form av ledarskapsutbildning och tidigare ledarskapserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av somatisk slutenvård och ortopedi. Du har goda kunskaper i svenska, tal som skrift och kunskaper i andra språk är meriterande. Du behöver kunna hantera dator som ett arbetsverktyg i det dagliga arbetet och det är en fördel om du tidigare har arbetat i journalsystemet Cosmic.

Du som söker tar initiativ i ditt arbete och sätter igång aktiviteter som leder till resultat. Vi ser att du kan motivera andra och skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål. Som person är du en trygg ledare som är flexibel och social. Du trivs i samarbetet med andra och när du har många kontaktytor. I arbetet har du förmåga att vara självgående och kan på ett effektivt sätt planera och ditt arbete samt fokusera på rätt saker i situationer som ibland kan utmana ditt lugn och fokus.

Tillsvidareanställning i grundprofessionen, förordnande som sektionsledare.
50% sektionsledare, 50% kliniskt i grundprofession. Intervjuer kommer att ske i början av april.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 24 mars 2019.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Petra Elmqvist Melin
Enhetschef