Sektionsledare till Klinisk Undervisningsavdelning (KUA), Ortopedkliniken

Refnr: 20180189

Har du förmågan att skapa engagemang och delaktighet och vill leda ett team i en sektionsledarroll? Vill du samtidigt arbeta i din grundprofession i en utåtriktad roll? Då är det kanske dig vi söker.

Som sektionsledare på ortopedisk avdelning akut är du i grunden ansvarig för ett team på enheten. Detta ansvar inkluderar medarbetaransvar för cirka 20 medarbetare, sjuksköterskor och undersköterskor. I din roll som sektionsledare förväntas du även att driva utvecklingsarbete inom teamet och på enheten. Tillsammans med övriga tre sektionsledare och enhetschef, har du även ett helhetsansvar för verksamheten på avdelningen.

Du har en viktig roll som sektionsledare och arbetar nära såväl enhetschef som medarbetarna. Sektionsledaruppdraget omfattar 50%, resterande tjänstgöringsgrad arbetar du i klinisk verksamhet inom din grundprofession. Helgtjänstgöring ingår, för närvarande var fjärde helg.

Ortopedisk avdelning akut består av 38 vårdplatser fördelat på fyra team. Det är en stor enhet men då vi är organiserade i team enligt ovan så blir tillhörigheten tydlig. Varje team har en specifik inriktning/profil. Team ett har nio vårdplatser och är vår kliniska undervisningsavdelning. Klinisk undervisningsavdelning, KUA, startade år 2010 på ortopedisk avdelning. Studenter från läkar-, sjuksköterske-, arbetsterapeut- och fysioterapeututbildningarna får under tvåveckorsperioder träna teamarbete under handledning av yrkesspecifika handledare. Läkarstuderande kommer från Uppsala universitet, sjuksköterskestudenter och fysioterapeutstuderande från Mälardalens högskola och arbetsterapeutstuderande från Örebro universitet.

Vi erbjuder dig:

• En utåtriktad roll med många kontaktytor.
  • Möjligheten att handleda och leda ett team i en unik verksamhet som fokuserar på klinisk undervisning.
  • Vara del av en utvecklingsintresserad verksamhet med stor framåtanda och bra stämning.
  • Stor påverkansmöjlighet i arbetat kring hur verksamheten kan utformas.
  • Bra utvecklingsmöjligheter för dig som anställd, vi prioriterar exempelvis både utbildningar för dig och verksamheten.

Vi söker dig som har en hälso- och sjukvårdsutbildning på akademisk nivå och tidigare arbetslivserfarenhet inom din profession. Är du legitimerad sjuksköterska är det meriterande. Vi värdesätter om du har någon form av ledarskapsutbildning och tidigare ledarskapserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av somatisk slutenvård och ortopedi. Du har goda kunskaper i svenska, tal som skrift och kunskaper i andra språk är meriterande. Du behöver kunna hantera dator som ett arbetsverktyg i det dagliga arbetet och det är en fördel om du tidigare har arbetat i journalsystemet Cosmic.

Du som söker tar initiativ i ditt arbete och sätter igång aktiviteter som leder till resultat. Vi ser att du kan motivera andra och skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål. Som person är du en trygg ledare som är flexibel och social. Du trivs i samarbetet med andra och när du har många kontaktytor. I arbetet har du förmåga att vara självgående och kan på ett effektivt sätt planera och ditt arbete samt fokusera på rätt saker i situationer som ibland kan utmana ditt lugn och fokus.

Tillsvidareanställning i grundprofessionen, förordnande som sektionsledare.
50% sektionsledare, 50% kliniskt i grundprofession.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 6 maj 2018.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Petra Elmqvist Melin
Enhetschef