Logotyp Region Västmanland

Röntgensjuksköterska/sjuksköterska till Bröstradiologiska kliniken Bröstenheten-Mammografi

Refnr: 20230051
Bröstenheten i Västmanland är en enhet i framkant. Tillsammans med kirurgen har vi en välfungerande bröstutredningsprocess med snabba flöden för patienten. Vi erbjuder ett stimulerande arbete med många möten och möjlighet till utveckling i din profession.

Vi förstärker nu vårt team ytterligare och kanske är du den vi söker?

Som röntgensjuksköterska/sjuksköterska kommer du att arbeta med mammografiska hälsokontroller och klinisk mammografi inklusive ultraljud. I arbetet ingår det även att finnas tillgänglig på telefontid och vi roterar mellan de olika arbetsuppgifterna. Arbetet är stimulerande och du möter många patienter där du på kort tid ska etablera en god kontakt samt genomföra undersökningen på ett professionellt sätt.

Som legitimerad sjuksköterska kommer du att få strålskyddsutbildning anordnad internt.

Bröstenheten består av bröstradiologiska klinikens mammografimottagning och kirurgklinikens bröstmottagning. Mammografin är en helt digital enhet med ett nära samarbete med kirurgen och här finns en samlad kompetens. Mammografin bedriver hälsokontroller, så kallad screening, samt klinisk mammografi för hela länet. Varje år kallas ca 28 000 kvinnor mellan 40-74 år för screeningundersökning och vi utför ca 3 500 kliniska undersökningar inklusive ultraljud, punktioner och kontrastförstärkt mammografi.

På mammografin är vi 22 medarbetare som består av 2 medicinska sekreterare, 6 läkare och 14 röntgensjuksköterskor/sjuksköterskor. Vi vill fortsätta vara en enhet i framkant och värdesätter utvecklings-/ och förbättringsarbete där du som medarbetare bidrar.

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska eller sjuksköterska med några års erfarenhet från sjuksköterskeyrket. Du bör ha god datavana då verksamheten är helt digitaliserad.

Som person är du lugn, trygg och har förmågan att på kort tid skapa ett förtroendeingivande möte med de personer som besöker oss, vid såväl hälsoundersökning som i det kliniska arbetet. Du har lätt att anpassa dig till nya omständigheter, kan växla i arbetstempo och snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

Eftersom vi har ett stort flöde av patienter behöver du gilla ett högt tempo, vara strukturerad och kunna prioritera i ditt arbete. Du är omtänksam, har lätt för att samarbeta och tillför arbetsglädje i teamet. Du vill bidra till verksamhetens utveckling, kommer med idéer och tar initiativ i ditt arbete.

Tillsvidareanställning, heltid. Dagtid måndag-fredag. För närvarande har vi kvällsöppet en kväll/vecka. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 12 februari.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Maria Hansson
Enhetschef
maria.a.hansson@regionvastmanland.se