Logotyp Region Västmanland

Röntgensjuksköterska natt till Röntgenkliniken i Västerås

Refnr: 20211070

Är du röntgensjuksköterska och gillar varierande arbetsuppgifter? Nu söker vid dig som trivs med att jobba natt i akut röntgenverksamhet.

Som röntgensjuksköterska på natten arbetar du mestadels på vår akutröntgen. Du jobbar i team tillsammans med ytterligare en röntgensjuksköterska samt en undersköterska.  Tillsammans skapar vi ett gott arbetsklimat, en bra arbetsmiljö och en god vård. Vi är helt digitala och arbetar med våra flöden i Sectras Ris och Pacs. På vardagnätter finns radiolog tillgänglig i Sydney via TMC och på helgerna arbetar primärjouren på kliniken. Mellan kl.03.00 och kl.07.00 har vi sovande jour på plats på sjukhuset. Vi lägger stor vikt vid att du ska ha möjlighet att utvecklas i din roll och du kommer därför ha möjlighet till kompetenshöjande utveckling och utbildningar. För dig som önskar finns det också utöver att jobba natt även möjlighet att arbeta någon dag eller kväll.

Röntgenkliniken Västmanland har verksamhet på länets alla fyra sjukhus. På kliniken arbetar totalt ca 180 medarbetare. Den största avdelningen finns i Västerås. Där hanterar vi röntgenundersökningar inom datortomografi, magnetkamera, konventionell (slätröntgen och genomlysning), ultraljud och intervention. Vi utför avancerade undersökningar som kranskärl/hjärtan och olika former av DT-ledda interventioner. På vår intervention har vi ett nytt, fräscht labb och utför bland annat TACE, en behandlingsform av levertumörer och även embolisering av prostata. På Magnetkameran har vi samarbete med Bröstradiologiska kliniken och utvecklar hela tiden våra metoder. På Konventionell röntgen pågår flera viktiga utvecklingsinsatser. Det händer mycket spännande på kliniken vi arbetar kontinuerligt med att utvecklas för att vara en klinik i framkant!

På akutröntgen finns en DT, två skelettlabb och ett ultraljudslabb. Ett av skelettlabben är en Siemens Multitom Rax och det andra labbet kommer att bytas ut under våren till ett nytt Siemens labb. Akutröntgen ligger i anslutning till akutmottagningen och vi har ett nära samarbete med varandra och även övriga kliniker.

Några ord från oss som arbetar vid Röntgenkliniken:

"Jag trivs jättebra på röntgenkliniken eftersom vi har ett positivt klimat. Vi är bra på att lära varandra. Inga frågor är dumma frågor. Jag uppskattar mina kollegor som har hög kompetens och kliniken är ständigt i frontlinjen för nya metoder inom de olika arbetsområden vi har"

Maria, röntgensjuksköterska

"Vi arbetar kontinuerligt med personalens kompetensutveckling. Vi har ett väl inarbetat introduktionsprogram för nyanställd där vi se till att skräddarsy din första tid som anställd utifrån dina erfarenheter"

Katarina, chef

Vill du veta mer om hos på Röntgenkliniken? Se vår film här:

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska, nyexaminerad eller rutinerad, som vill arbeta tillsammans med oss i ett härligt gäng. Du har svensk legitimation och har goda kunskaper i svenska språket. Vi är en utvecklingsintensiv verksamhet, därför ser vi gärna att du trivs att arbeta i sådan miljö och att du brinner för röntgen och patientmöten lika mycket som vi! För oss är det också viktigt att bibehålla en god arbetsmiljö med arbetsglädje och en bra teamkänsla!

Hos oss är det viktigt att i arbetsgruppen vara en stabil person som har lätt för att samarbeta med kollegor och har ett gott patientbemötande.

Tillsvidareanställning, heltid eller deltid. Tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder en sänkt veckoarbetstid för ett hälsosamt och hållbart arbete. Du som arbetar ständig natt får ett heltidsmått på 32 timmar per vecka vid anställning på heltid.

Välkommen med din ansökan senast 6 februari 2022.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Katarina Ramos Leandersson