Region Västmanland söker Programkoordinator till programmet Nytt Akutsjukhuset Västerås

Refnr: 20190454

Västmanland är en region i stark utveckling. En del i att stödja utvecklingen är att säkerställa en tillgänglig och säker hälso- och sjukvård som möter förväntningar och behov från innevånarna. Med ett aktivt strategiarbete, ett helhetsperspektiv, god framförhållning och genomtänkta vägval kan vi ta tillvara framtidens möjligheter och vara redo för dess utmaningar- i tid. Som ett led i detta ska regionen uppföra ett nytt akutsjukhus i Västerås.

Det nya sjukhuset med tillhörande kringfunktioner ingår i programmet Nytt Akutsjukhus Västerås och till det söker vi en Programkoordinator med ansvar för den övergripande koordineringen mellan olika parter under uppförandet av det nya akutsjukhuset.

Arbetsbeskrivning

Som programkoordinator ingår du i programmets ledningsgrupp och arbetar tillsammans med projektchefer för att forma och säkerställa programmets framdrift. I programmet ansvarar du för att stödja programledningen alternativt ett specifikt projekt avseende koordinering av aktiviteter mellan programmets olika parter från projektering till överlämning av projektprodukten. Du rapporterar till programchef för Nytt Akutsjukhus Västerås. Tjänsten är placerad i Västerås.

Huvudsakliga ansvarsområden:

• Ansvarig för samordning och koordinering mellan programmets ingående parter för vårdbyggnaden från projektering till överlämning av projektprodukten.
  • Ansvarig för samordning av upprättande och implementering av projekt -, aktivitets-, och tidplaneuppföljning för programmets ingående parter, exempelvis beskedstidsplaner.
  • Ansvarig samordning teknisk driftsättning inkl. koordinering av byggentreprenad för vårdbyggnad
  • Bistå i kravställning för vårdbyggnaden
  • Bistå i övergripande projektrevison och uppföljning
  • Bistå i att rutiner för styrning och uppföljning av projektet upprätthålls.
  • Bistå i säkerhets- och arbetsmiljöarbetet.
  • Samverka med hälso- och sjukvården och andra intressenter.

Tjänsten kan komma ändras över tid beroende av i vilket skede programmet befinner sig i.

Vi söker dig som har teknisk högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser vidare att du har:

• Mycket god erfarenhet av installationstäta hälso-och sjukvårdsbyggnadsprojekt eller installationstäta projekt inom processindustrin med en investeringsutgift överstigande 2 miljarder kronor.
  • Mycket god erfarenhet av att koordinera ett projekts ingående parter och mottagare avseende kritiska beroenden och gränsdragningar.
  • Mycket god erfarenhet av övergripande processledning inom processens samtliga skeden från projektering till överlämning av teknikintensiva sjukhushusprojekt.
  • Mycket god erfarenhet av att arbeta med och styra leverantörer.
  • Det är meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd verksamhet.
  • Det är meriterande att ha arbetat som Bas-P.
  • Det är meriterande att ha arbetat som kvalitet -och arbetsmiljösamordnare.
  • Det är meriterande att vara certifierad projektledare.

Som person är du trygg i din yrkesroll och agerar affärsmässigt som beställare gentemot leverantörer och konsulter. Vidare är du strukturerad och kan prioritera, leda och samordna i processer. Du har hög integritet och motiveras av att ur ett helhetsperspektiv bidra till att regionens innevånare får en hållbar, tillgänglig och säker hälso- och sjukvård. I din roll kommer du att ha många olika kontaktytor och du värdesätter goda relationer och ett gott samarbete samt förstår vikten av god och tydlig kommunikation.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som programkoordinator passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan senast 17 juni 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Victoria Hörnedal
Programchef