Region Västmanland söker investeringsstrateg till programmet Akutsjukhus

Refnr: 20181041

Västmanland är en region i stark utveckling. En del i att stödja utvecklingen är att säkerställa en tillgänglig och säker hälso- och sjukvård som möter förväntningar och behov från innevånarna. Med ett aktivt strategiarbete, ett helhetsperspektiv, god framförhållning och genomtänkta vägval kan vi ta tillvara framtidens möjligheter och vara redo för dess utmaningar- i tid. Som ett led i detta ska regionen uppföra ett nytt akutsjukhus i Västerås.

Det nya sjukhuset med tillhörande stödfunktioner ingår i programmet Akutsjukhus Västerås och till det söker vi en investeringsstrateg.

I din roll kommer du att ansvara för att säkerställa att programmet i sin helhet har förutsättningar för ekonomisk styrning, uppföljning och rapportering. Du ingår i programmets ledningsgrupp och arbetar tillsammans med övriga projektchefer för att forma och säkerställa programmets framdrift. Du rapporterar till programchefen för Akutsjukhuset Västerås. Formellt tillhör tjänsten Centrum för ekonomi och verksamhetsanalys.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Att säkerställa att regionen har ändamålsenliga processer och rutiner avseende styrning, uppföljning, prognostisering, rapportering och aktivering för programmet Akutsjukhus Västerås.
  • Leda och samordna ekonomistyrningen i programmet.
  • Att ansvara för att investeringskalkyler, kostnadskalkyler, kassaflödesanalyser och framtida driftskostnad kalkyler genomförs.
  • På en övergripande nivå stödja och kvalitetssäkra de ingående projektens arbete med fortlöpande uppföljning, prognosarbete och rapportering.
  • Att genomföra analyser av kalkyler, prognoser och rapportering.
  • Ansvara för att programmet i sin helhet rapporteras inom koncernen i samband med bokslut och budget.
  • Att bistå i framtagandet av beslutsunderlag.
  • Att bistå förvaltningarna inför deras mottagande av projektleveranser.
  • Att bistå regionstyrelsen i sitt uppsiktsansvar.

Tjänsten är placerad i Västerås. Innehållet i tjänsten kan förändras över tid och andra arbetsuppgifter kan förekomma, framförallt inom investeringsområdet.

• Civilekonom eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Mycket god erfarenhet av stora komplexa investeringsprojekt gärna inom hälso- och sjukvården, processindustrin eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Mycket god erfarenhet av investeringsprocesser, gärna från en politiskt styrd verksamhet.
  • Mycket god erfarenhet av utveckling av processer för stora investeringsprojekt.
  • Mycket god erfarenhet av att leda och styra stora projekt med förmåga till ett coachande ledarskap.
  • Goda kunskaper inom fastighetsekonomi och utrustningsinvesteringar så som IT/telefoni samt lös och fast inredning.
  • Goda kunskaper inom redovisning, budget, prognos, bokslut och kalkylering.
  • Erfarenhet av ekonomisk projektöverlämning till brukare/ klinisk verksamhet/ process-/ systemägare eller motsvarande.
  • God kommunikatör och goda kunskap i svenska, både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper

Som person är du trygg i din yrkesroll och agerar affärsmässigt gentemot kollegor, leverantörer och konsulter. Du har hög integritet och motiveras av att ur ett helhetsperspektiv bidra till att regionens innevånare får en god, tillgänglig och säker hälso- och sjukvård. I din roll har du många olika kontaktytor och du förstår vikten av kommunikation och samarbete.

Tillsvidareanställning

Ansökan

Om du tycker att tjänsten passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta är du välkommen med din ansökan snarast dock senast 27 januari 2019.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Fredrik Holst
ekonomidirektör