Psykolog/psykoterapeut till Viksäng-Irsta Vårdcentral, Västerås

Refnr: 20190502

Du kommer att arbeta med bedömning, psykologisk konsultation och behandling vid lindriga till måttliga symptom av psykisk ohälsa, t ex ångest, depression, stress- och utmattningsproblematik samt smärtproblematik. Vi arbetar enligt metodiken ”brief interventions” (integrerad beteendehälsa). Gruppbehandling och internetbaserad KBT med psykologstöd förekommer.

Fördjupad bedömning/differentialdiagnostik av patienter med svårare psykisk ohälsa eller misstänkt neuropsykiatrisk problematik inför remiss till annan instans ingår också. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i team med övriga professioner på mottagningen samt med olika externa samarbetspartners. Förbättringsarbete ingår som en viktig del i det dagliga arbetet.

Viksäng-Irsta vårdcentral hör till resultatområde Primärvård som finns inom förvaltningen för primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet. Region Västmanlands egna vårdcentraler och verksamheter finns på flera orter i länet. Vi erbjuder primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vi anser att alla ska få vård av samma goda kvalitet och vi arbetar med gemensamma mål för att förbättra för våra patienter.

Viksäng-Irsta vårdcentral är en väl inarbetad och relativt stor vårdcentral i ett av Västerås ytterområden med gång- och cykelavstånd till centralstationen och centrum. I direkt anslutning till vårdcentralen finns parkering och bra bussförbindelser. På enheten finns ca 45 medarbetare och vi ansvarar för nästan 14 000 listade patienter. Vår enhet omfattar läkar- och distriktssköterskemottagning, mödra- och barnhälsovård samt rehabenhet med sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, samtalsmottagning och dietist. Vi arbetar för trygghet, god vård och hälsa tillsammans med patienten.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss på Viksäng-Irsta vårdcentral och därför verkar vi för

• att erbjuda stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter,
  • en bra arbetsmiljö med hjälp av vårt hälsoteam som aktivt arbetar tillsammans med personalen,
  • att uppmuntra dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet,
  • fördelaktiga personalförmåner, läs merhär: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/.

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med KBT-inriktning eller psykoterapeut med högskoleexamen inom människovårdande yrke och grundläggande psykoterapiutbildning i KBT motsvarande 45 HP, tidigare kallad steg 1. Du har arbetat med psykologisk behandling i några år, gärna inom primärvården. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift. Du har grundläggande datakunskaper och gärna erfarenhet av journalsystemet Cosmic då vi arbetar i det systemet.

Du som söker har en personlig mognad och är stabil och trygg i din profession. Du arbetar väl i team då du är lyhörd och ansvarstagande samtidigt som du är självständig i ditt arbete. Att du är strukturerad, planerande och kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt är något vi ser positivt på. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat och till verksamhetens förbättrings- och utvecklingsarbete.

Vikariat till och med januari 2020, heltid, arbetstid dagtid vardagar. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 28 juli 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Per Fredriksson
Enhetschef