Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykolog/kurator till Herrgärdets Vårdcentral

Refnr: 20180972

Vill du ha ett arbete med stor påverkansmöjlighet och där du som psykolog/kurator får träffa många olika patientgrupper? Då ska du söka dig till vårt härliga gäng på Herrgärdet vårdcentral!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

I arbetet som psykolog/kurator ingår bedömningssamtal, krisstöd och KBT-behandling av personer med lätt till medelsvår psykisk ohälsa, inom ramen för primärvårdens uppdrag. Även gruppbehandlingar och föreläsningar förekommer, till exempel gällande stress, ångest, utmattning, depression och smärta. Arbetet innebär att ge många patienter kortare behandlingsinterventioner. Inom regionen pågår även införande av internet-KBT som en del av utbudet på vårdcentralerna.

Du kommer att ingå i vårdcentralens samtalsmottagning som består av kurator/rehabkoordinator. I primärvården möter du en bred patientgrupp och en stor del av arbetet handlar om att bedöma, planera och genomföra lämpliga hjälpinsatser efter behov.

Arbetet innebär samarbete med övriga professioner på vårdcentralen och samverkan förekommer med andra instanser utanför vårdcentralen, till exempel Försäkringskassa, psykiatri och kommunala verksamheter. Förbättringsarbete ingår som en viktig del i det dagliga arbetet.

Om arbetsplatsen

Herrgärdet vårdcentral hör till resultatområde Primärvård som finns inom förvaltningen för primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet. Region Västmanlands egna vårdcentraler och verksamheteter finns på flera orter i länet. Vi erbjuder primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vi anser att alla ska få vård av samma goda kvalitet och vi arbetar med gemensamma mål för att förbättra för våra patienter.

Herrgärdet vårdcentral är en väl inarbetad mottagning i centrum av Västerås. På enheten finns ca 50 medarbetare och vi ansvarar för drygt 13 500 listade patienter. Vår mottagning omfattar läkar- och distriktssköterskemottagning, mödra- och barnhälsovård, fysioterapi- och arbetsterapiverksamhet samt kurator och dietist.

Vi erbjuder dig

  • Del i ett mindre team där det är enkelt att samarbeta med korta kontaktvägar.
  • Regelbunden handledning.
  • Möjligheten att vara med i en spännande utvecklingsfas där du har möjlighet att påverka hur vi ska arbeta effektivt med patienten i fokus.
  • Ett omväxlande arbete där du får arbeta med olika patientgrupper och samtidigt har bra möjlighet till utveckling i din profession.
  • En trygg anställning med fördelaktiga personalförmåner, läs mer här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med KBT-inriktning, alternativt kurator med socionomutbildning och steg 1-KBT. Vi vill att du har erfarenhet av arbete som behandlande psykolog alternativt behandlande kurator. Om du har erfarenhet av primärvård eller psykiatri är det meriterande för tjänsten samt Brief interventions och gärna intresse för ACT. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift och ytterligare språkkunskaper ser vi som en merit.

Dina formella kunskaper och erfarenheter är viktiga, men stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Att du har en personlig mognad, ett empatiskt förhållningssätt och att du kan anpassa ditt bemötande.

Anställningsvillkor

Tillsvidare, 100%, dagtid mån-fre. Tillträde efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 19 december 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Åsa Liljeroos Tanghöj
Verksamhetschef
021 - 17 64 41

Margareta Lund
Psykologförbundet
021-17 55 79

Irene Grahn
Vision
021-17 36 63

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor