Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykolog till Neuropsykiatriska enheten

Refnr: 20200206

Vill du ingå i ett team med stort patientfokus och trivs i en utåtriktad roll, där skapandet av goda relationer är central för att ge bästa möjliga förutsättningar för barn och unga att leva ett bra liv?

Då är det kanske dig vi söker som Psykolog till vårt barnteam på neuropsykiatriska enheten, Habiliteringscentrum!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Att arbeta som psykolog hos oss innebär att du är en del av vårt tvärprofessionella team med inriktning mot neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, främst autism, där du svarar för den psykologiska specialistkompetensen. Du kommer att arbeta främst med barn och unga med autism och deras nätverk.

Vi som arbetar tillsammans med dig är arbetsterapeut, kurator, psykolog och specialpedagog. Vi har ett nära och gott samarbete. Tillsammans tar vi fram förslag som kan underlätta patientens levnadsförhållanden i vardagen, men också unika lösningar som möjliggör att patienten kan behålla bästa möjliga funktionsnivå utifrån sina förutsättningar.

Som psykolog kommer du att ge psykologiskt stöd, behandling, utföra bedömningar och till viss del utredningar. Insatserna sker dels individuellt men till största delen i grupp. Andra arbetsuppgifter som också ingår är att hålla i utbildningar och ge konsultation till närstående, nätverk och personalgrupper. Att arbeta hos oss innebär att du har ett nätverksinriktat arbete som ofta sker i samverkan med vårdgrannar och myndigheter, exempelvis psykiatri och kommunala verksamheter.

Vi söker i första hand dig som är legitimerad psykolog men välkomnar samtidigt dig som är nyfiken på att göra din PTP-tjänstgöring i vår verksamhet.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig som gör din PTP-tjänstgöring här:

https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/utbildning-tjanstgoring-och-praktik/praktisk-tjanstgoring-for-psykologer-ptp/

Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar inom områdena intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, rörelsehinder, synnedsättning och förvärvad hjärnskada.

Här samarbetar vi inom olika professioner för att ge bästa möjliga stöd till de vi finns till för. Totalt inom habliliteringscentrum är vi ca 135 medarbetare, fördelade mellan våra enheter i Västerås, Köping och Fagersta. Vi är en trivsam arbetsplats som genomsyras av gemenskap och ett nära samarbete mellan våra olika yrkeskategorier samt en stolthet och ett starkt engagemang för målgruppen.

Vi söker nu en kollega till enheten för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Som psykolog hos oss erbjuds du ett varierat arbete med stora möjligheter att påverka och planera din arbetsdag och att vara delaktig i utvecklingen på arbetsplatsen.

Vi erbjuder dig:

  • Arbete i en välfungerande verksamhet som värdesätter dig som medarbetare.
  • Att vara del av ett team med ett stimulerande och positivt arbetsklimat
  • Introduktionsprogram och tillgång till mentor för att du ska känna dig trygg i din profession.
  • Yrkesträffar tillsammans med psykologkollegor inom verksamheten.  
  • Klinisk handledning och utbildning utifrån dina och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad psykolog, alternativt dig som vill påbörja din PTP-tjänstgöring hos oss. Det är meriterande om du har erfarenhet av habiliteringsarbete och/eller arbete med personer med funktionsnedsättning, har du dessutom vidareutbildning inom det neuropsykologiska området är det något vi värdesätter.

Då vi använder oss av AKK (Alternativ och Kompletterande Kommunikation) är det en fördel om du har kunskap om det. För att trivas i tjänsten behöver du ha ett intresse av samverkan med interna och externa samverkanspartners. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och anpassa dig utifrån den person du möter, vilket förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

 För att passa hos oss ser vi att du är en trygg person som ser möjligheter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du trivs när du får samarbeta tillsammans med andra men värdesätter samtidigt att få arbeta in en självständig roll där du får ta eget ansvar. Det här är ett jobb för dig som har förståelse för människors olika förutsättningar och som kan anpassa ditt sätt att förmedla saker till andra. Brinner du också för att möta patienters behov och ser positivt på att bidra till utvecklingen på arbetsplatsen så kan det här vara det perfekta jobbet för dig!

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse. B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.


Välkommen med din ansökan senast 19 april 2020.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Annika Lindblom
Enhetschef Habiliteringscentrum
021-17 5715
Linus Westman
psykologförbundet
021-173956

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Psykolog till Vuxenpsykiatrisk mottagning 2 Västerås 2020-04-03
Psykolog till Vuxenpsykiatriska mottagning 1, Västerås Västerås 2020-04-01

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor