Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykolog till Habiliteringscentrum Köping

Refnr: 20200460

Är du legitimerad psykolog med intresse för habilitering? Vill arbeta i tvärprofessionella team och möta upp behov hos patienter utifrån ett helheltstänk som skapar mervärde för patienten? Då är det kanske dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som psykolog kommer du att ge insatser till barn, ungdomar och vuxna med diagnoserna intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd samt rörelsehinder. Insatserna ges både individuellt och i grupp. Du kommer ge psykologiskt stöd till barnet/ungdomen/den vuxne och till familjen och närstående. Arbeta med att ge utbildning, konsultation och information till föräldrar, närstående och olika personalgrupper. I arbetsuppgifterna ingår också att utföra psykologiska bedömningar och utredningar.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med arbetsterapeut, kurator, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, specialpedagog och logoped. I nära samarbete med övriga i teamet kommer du att utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta barnets/ungdomens/den vuxnes levnadsförhållanden. Arbetet innebär även samverkan med vårdgrannar och olika myndigheter, såsom psykiatri och kommunala verksamheter.

Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet inom Region Västmanland och har till uppgift att ge människor med funktionsnedsättning förutsättningar för att leva ett gott liv. Målet för vårt arbete är att underlätta vardagen och skapa förutsättningar för delaktighet i samhället. Vi erbjuder stöd, råd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar inom områdena intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, rörelsehinder, förvärvad hjärnskada och synnedsättning. Vi ger även stöd och konsultation till anhöriga och närstående. De insatser vi ger kompletterar det stöd som ges av samhällets övriga instanser. Samverkan är därför en viktig del av vårt arbete.

Hos oss vid Habiliteringen i Köping arbetar du med patienter inom alla områden och får på så sätt en bred kunskap och erfarenhet. På enheten är vi cirka 25 medarbetare fördelat på olika professioner. Vi har två enhetschefer som delar på ledarskapet hos oss, vilket gör att de ofta finns tillgängliga för oss i vår vardag. Vi arbetar i funktionella och trevliga lokaler som är väl anpassade till den verksamhet vi har. Du välkomnas till en utvecklande arbetsplats med engagerade medarbetare som har patientarbetet i fokus och som aktivt arbetar för en trygg arbetsmiljö och en positiv teamsamverkan.

Du erbjuds tillgång till mentor, ett bra introduktionsprogram samt träffar tillsammans med psykologkollegor. Verksamheten har goda möjligheter till kompetensutveckling.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med utbildning i neuropsykologiskt utredningsmaterial samt inom tillämpad beteendeanalys. Det är en fördel om du har erfarenhet av habiliteringsarbete eller annat arbete med personer med funktionsnedsättning och har kunskap om bedömning, kartläggning och utredningar. Vi värdesätter om du har arbetat konsultativt samt med planering och genomförande av gruppverksamhet och utbildning. Har du dessutom erfarenhet av föräldrastödjande insatser och av att samtala via tolk ser vi det som en merit.

Då arbetet innebär handledning av studenter och PTP-psykologer är det positivt om du tidigare har den erfarenheten. Kunskap om alternativ kompletterande kommunikation (AKK) samt om kris- och sorgeprocesser ser vi också som meriterande.

Som person är du trygg och stabil med stor självinsikt. Du kan lätt anpassa dig till nya omständigheter och försöker se möjligheter i förändringar. Du tar stort ansvar för dina uppgifter där du planerar och prioriterar i arbetet på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är god och du är lyhörd och tilllmötesgående i ditt bemötande.

En förutsättning för arbetet är att du har god kunskap i svenska språket i såväl tal som skrift. Då det ingår resor i länet vill vi att du har körkort B.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid, dagtid. Tillträde efter överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2020!


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning.

Köping är beläget vid Mälarens västra strand med pendelavstånd från övriga städer i Mälardalen och Örebro. Habiliteringscentrum ligger vid Köpings sjukhus med tre minuters promenad från järnvägsstationen.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Kontaktpersoner

Marita Karlsson
Enhetschef
0221-264 58
Annica Lembke
Enhetschef
0221-264 14
Linus Westman
Psykologförbundet
021-17 39 56

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Psykolog till Vuxenpsykiatriska mottagningen i Sala Sala 2020-07-20

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor