Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykolog till Habiliteringscentrum I Fagersta

Refnr: 20200571

Är du legitimerad psykolog med intresse för habilitering? Tycker du om att tillsammas med ett team göra skillnad för patientens vardag? Då är det kanske dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som psykolog kommer du att ge insatser till barn, ungdomar och vuxna med diagnoserna intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd samt rörelsehinder. Du kommer att vara ett stöd till patient, familj och närstående. I arbetet ingår att utbilda och informera föräldrar, närstående och personalgrupper. Insatserna ges både individuellt och i grupp. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra psykologiska bedömningar och utredningar.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med arbetsterapeut, kurator, sjukgymnast/fysioterapeut, specialpedagog och logoped. I nära samarbete med övriga i teamet kommer du att utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta patientens levnadsförhållanden. Arbetet innebär även samverkan med vårdgrannar och olika myndigheter, såsom psykiatri och kommunala verksamheter.


Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet inom Region Västmanland och har till uppgift att ge människor med funktionsnedsättning förutsättningar för att leva ett gott liv. Målet för vårt arbete är att underlätta vardagen och skapa förutsättningar för delaktighet i samhället. Vi erbjuder stöd, råd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar inom områdena intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, rörelsehinder, förvärvad hjärnskada och synnedsättning. Vi ger även stöd och konsultation till anhöriga och närstående. De insatser vi ger kompletterar det stöd som ges av samhällets övriga instanser. Samverkan är därför en viktig del av vårt arbete.

Hos oss vid Habiliteringen i Fagersta arbetar du med patienter inom alla områden och får på så sätt en bred kunskap och erfarenhet. På enheten är vi 16 medarbetare. Du är välkommen till en trygg arbetsplats med många erfarna medarbetare som har patienten i fokus. Vi har ett öppet klimat där vi hjälper och stöttar varandra.

När du kommer till oss erbjuds du tillgång till mentor, handledning samt träffar tillsammans med psykologkollegor.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av att jobba med personer med funktionsnedsättning gärna inom habiliteringsverksamhet.

Vi ser att du är trygg i din roll och behåller ett lugn i stressade situationer. Vi förväntar oss att du har en prestiglös inställning där du kan tar del av andras kunskap och delar med dig av din. Du kommer samarbeta med kollegor och även ha mycket samverkan med vårdgrannar och olika myndigheter och vi ser därför att du har lätt för att arbeta med andra människor.

Förutom arbete på mottagningen sker en del av arbetet i patientens hemmiljö därför behöver du ha B-körkort.

En förutsättning för arbetet är att du har god kunskap i svenska språket såväl i tal som skrift, likaså goda datakunskaper.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 30 september 2020

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Åsa Jenssen
Enhetschef
asa.jenssen@regionvastmanland.se
Linus Westman
Psykologförbundet
021-17 39 56

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Psykolog till Vuxenpsykiatriskamottagningen i Fagersta Fagersta 2020-09-29
Psykolog till Habiliteringscentrum Västerås Västerås 2020-09-23

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor