Psykolog eller socionom till Barn-och ungdomshälsan Fagersta

Refnr: 20190426

Är du legitimerad psykolog eller en erfaren socionom som vill vara en del av det fortsatta utvecklingsarbetet av Barn- och ungdomshälsans verksamhet är du varmt välkommen med din ansökan till oss! Vi är nu i en tillväxtfas och har öppnat nya mottagningar i länet. Vi söker nu en kollega till vårt psykosociala team i Fagersta.

Till vårt psykosociala team söker vi nu en legitimerad psykolog eller en socionom. Syftet med vår verksamhet är att komma in i ett tidigt skede för att kunna hjälpa och stötta barn, ungdomar och deras familjer. Vi tar emot barn och ungdomar med lindrig till måttlig psykisk ohälsa på primärvårdsnivå.

Tillsammans med dina kollegor kommer ni att forma en verksamhet som erbjuder lika vård i länet genom att bland annat sätta rutiner och arbetssätt med mera. Du kommer att genomföra bedömningar och behandlingar med barn och unga i åldrarna 5 - 18 år, ofta i par tillsammans med en kollega men du kan också ha egna behandlande samtal med barn, ungdomar, familjer och grupper. Samarbete med vårdgrannar förekommer vid behov.

Barn- och ungdomshälsan tillhör resultatområde Primärvård som finns inom förvaltningen för primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet.  Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Barn- och ungdomshälsans uppdrag är att på primärvårdsnivå ta emot barn och ungdomar med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Syftet med vår verksamhet är att komma in i ett tidigt skede för att kunna hjälpa och stötta barn, ungdomar och deras familjer. Verksamheten är länsövergripande i Västmanlands län och samverkar med samtliga vårdcentraler i länet.

Vi som arbetar på Barn- och ungdomshälsan är socionomer med grundläggande psykoterapiutbildning samt psykologer. Vi är en icke medicinsk verksamhet som möter barn och unga med psykisk ohälsa och deras föräldrar för kortare bedömningar och behandlingar. Vi strävar efter att hela tiden ligga i framkant vad gäller behandlingsmetoder och håller oss uppdaterade med ny forskning inom området. Vi arbetar också med att hitta nya arbetssätt för att nå fler, exempelvis genom digitala möten och internetbehandlingar.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss på Barn- och Ungdomshälsan och därför verkar vi för:

• Att erbjuda stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter med kompetensutveckling och handledning utifrån verksamhetens och ditt behov,
  • Teamarbete med kollegor som besitter bred kompetens,
  • En bra arbetsmiljö med hjälp av vårt hälsoteam som aktivt arbetar tillsammans med personalen,
  • Att uppmuntra dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet,
  • En trygg anställning med fördelaktiga personalförmåner, läs mer här.

Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller socionom, som med fördel har psykoterapeutisk grundutbildning (steg 1) och gärna några års erfarenhet av evidensbaserat bedömnings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och familjer, men det är inget krav.

Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift och ytterligare språkkunskaper ser vi som en tillgång.  Du har grundläggande datakunskaper och gärna erfarenhet av journalsystemet Cosmic då vi arbetar i det systemet.

Du som söker har ett stort intresse och engagemang för barn, ungdomar och deras familjer. Förutom ett gott samarbete är det av stor vikt att du självständigt kan planera, genomföra och följa upp ditt arbete effektivt. Du lockas av att vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av verksamheten och du delar gärna med dig av din kompetens till andra.

Tillsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetstid dagtid, måndag - fredag.

B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan senast 16 juni 2019.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Sara Axelsson
Verksamhetschef