Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykiater till Rättspsykiatri Västmanland, Sala

Refnr: 20180198

Vill du arbeta med det som är komplext och vara delaktig i att bidra till genomgripande förändringar av patienters livssituation i ett arbete där du har ett utvidgat ansvar mot samhället? Då är det kanske dig vi söker till oss vid Rättspsykiatrin i Sala.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som psykiater är du medicinskt behandlingsansvarig för patienter som av domstol har överlämnats till vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Huvudsakligen bedrivs slutenvård, men även öppenvård förekommer. Vi har ett teambaserat arbetssätt vilket möjliggör att arbeta genomgripande över tid med komplex problematik och patienten i fokus. Du som behandlingsansvarig läkare leder teamarbetet. I teamet ingår förutom läkare, omvårdnadspersonal (skötare och sjuksköterska), psykolog, arbetsterapeut, kurator, familjeterapeut och beroendeterapeut. Du ingår också i läkargruppen som har regelbundna och återkommande träffar för konsultationer och beslutstöd. Våra patienter har individuella vårdplaner och vi lägger stor vikt vid att erbjuda rehabiliterande och hälsofrämjande aktiviteter. I arbetet ingår arbetsuppgifter som dokumentation, samverkan med vårdgrannar (aktörer inom sjukvården, rättskedjan och kommuner) och att i olika situationer företräda patienten med mera.

 

Om arbetsplatsen

Den rättspsykiatriska vården i Västmanland bedriver högspecialiserad rättspsykiatrisk sluten- och öppenvård med verksamhet förlagd i Sala. Vi tar emot patienter som av domstol överlämnats till rättspsykiatrisk vård, men också patienter från kriminalvård och häkten erbjuds vård vid kliniken. Den slutna vården bedrivs i huvudsak på den nivå som av socialstyrelsen betecknas ha en hög säkerhet (klass 2). Antalet vårdplatser med hög säkerhet uppgår till 53. Därutöver finns 2 vårdplatser med högsta säkerhet (klass 1) och ca 40 öppenvårdsplatser. Verksamheten består av fyra slutenvårdsplatser, en öppenvårdsmottagning och en Treklövermottagning (samverkan med kriminalvård och beroendeenhet).

Som medarbetare hos oss välkomnas du till en utvecklingsintresserad verksamhet med engagerade kollegor och bra stämning. Vi arbetar utifrån beprövad erfarenhet och evidens. Sammantaget arbetar cirka 150 personer i verksamheten på olika befattningar som tillsammans arbetar för att ge våra patienter bästa möjliga vård.  Till Sala finns det utmärkta transportförbindelser från till exempel Uppsala och Västerås.

 

Vi erbjuder dig:

  • Att vara del av ett fantastiskt team med stor arbetsglädje och högt till tak.
  • Ett utmanande arbete med långa patientkontakter, där varje patient utgör har en unik historia som kräver fördjupad förståelse.
  • Arbete i en verksamhet där du har stor delaktighet och möjlighet att påverka utvecklingen av både det egna och klinikspecifika arbetet.
  • Kompetensutveckling i linje med verksamhetens mål och kontinuerlig fortbildning inom specialistområdet.
  • En mycket konkurrenskraftig lönenivå och ett bra förmåns- och ersättningstaket som du kan läsa mer om bland våra förmåner inom regionen.

 

Kvalifikationer

Du som söker har svensk läkarlegitimation, specialistutbildning inom psykiatri och yrkeserfarenhet (gärna med relevans för arbete inom rättspsykiatri). Du har goda medicinteoretiska och praktiska kunskaper för arbete inom psykiatrin. Då du kommer att ha ett arbete som ställer höga krav på kommunikation och korrekt dokumentation så behöver du ha bra kunskaper i det svenska språket motsvarande lägst C1-nivå. I nuvarande läkargrupp ingår kollegor med såväl allmän- som rätts-psykiatrisk specialistbehörighet. Möjlighet till subspecialisering inom rättspsykiatri kan på sikt erbjudas. Vi ser gärna såväl nyblivna som erfarna specialister som sökande.

För att passa hos oss ser vi att du är en person trivs i samarbetet med andra och ser teamarbete som en framgångsfaktor för ett bra patientarbete. Du har ett bra omdöme och förmåga och att leda andra på ett respektfullt och positivt sätt som främjar delaktighet. Som person är du noggrann, empatisk och handlingskraftig och trivs i ett arbete där du har ett stort ansvar. Det här är ett jobb för dig som är trygg i dig själv och i din roll som specialist och som kan behålla ditt lugn och fokus även i situationer som ibland utmanar dig. Är du också intresserad av att arbeta inom rättspsykiatri och med den specifika komplexitet som kännetecknar patientgruppen så kan det här vara det perfekta jobbet för dig!

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Beredskapstjänstgöring i den egna verksamheten nätter och helger utifrån schema.

 

Välkommen med din ansökan senast 29 april 2018.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Bengt Jarl
Resultatområdeschef Rättspsykiatri
0224-58120

Fredrik Åberg
Chefsöverläkare, Rättspsykiatri Västmanland
0224- 58582

Karin Carlsson
Läkarföreningen
021-17 51 40
karin.carlsson@regionvastmanland.se

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor