Projektchef Försörjning till programmet Nytt Akutsjukhus, Västerås

Refnr: 20190437

Västmanland är en region i stark utveckling. En del i att stödja utvecklingen är att säkerställa en tillgänglig och säker hälso- och sjukvård som möter förväntningar och behov från innevånarna. Med ett aktivt strategiarbete, ett helhetsperspektiv, god framförhållning och genomtänkta vägval kan vi ta tillvara framtidens möjligheter och vara redo för dess utmaningar- i tid. Som ett led i detta ska regionen uppföra ett nytt akutsjukhus i Västerås.

Det nya sjukhuset med tillhörande kringfunktioner ingår i programmet Nytt Akutsjukhus Västerås och till det söker vi en projektchef med ansvar för att säkra försörjningen till det nya akutsjukhuset.

Ta chansen och var med och forma framtidens sjukvård i Västmanland!

Arbetsbeskrivning

Som projektchef försörjning ingår du i programmets ledningsgrupp och arbetar tillsammans med övriga projektchefer för att forma och säkerställa programmets framdrift. I programmet ansvarar du för projektet och dess ingående processteg. Du rapporterar till programchefen för Nytt Akutsjukhus Västerås. Formellt tillhör tjänsten Regionfastigheter som ligger under Verksamhets och ledningsstöd. Tjänsten är placerad i Västerås.

Huvudsakliga ansvarsområden

• Ansvara för att sjukhusets försörjning planeras enligt fastställda beslut och styrande regelverk för kommande politiskt beslut.
  • Ansvara för att ta fram handlingar för upphandling av entreprenad enligt fastställda beslut och styrande regelverk.
  • Ansvara för att genomförandet av sjukhusets försörjning genomförs enligt fastställda beslut och styrande regelverk.
  • Representera byggherren vid upphandling och myndighetskontakter.
  • Ansvara för att rutiner för styrning och uppföljning av projektet upprätthålls.
  • Säkerställa bemanning i projektet.
  • Säkerställa säkerhets- och arbetsmiljöansvaret.
  • Samverka med hälso- och sjukvården och andra intressenter.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets karaktär förändras.

Du som söker har teknisk högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mycket god erfarenhet av stora hälso-och sjukvårdsbyggnadsprojekt eller installationstäta projekt inom processindustrin. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i och erfarenhet av att leda komplexa installationstäta projekt, upphandlingar och förhandlingar samt att du har mycket goda kunskaper i och erfarenhet av logistik, mediaförsörjning och fastighetstekniska system. Goda kunskaper inom entreprenadjuridik är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av olika entreprenadformer samt av att ha arbetat i en politiskt styrd verksamhet.

Som person är du trygg i din yrkesroll och agerar affärsmässigt som beställare gentemot leverantörer och konsulter. Vidare är du strukturerad och kan prioritera och samordna i processer. Du har hög integritet och motiveras av att ur ett helhetsperspektiv bidra till att regionens innevånare får en hållbar, tillgänglig och säker hälso- och sjukvård. I din roll kommer du att ha många olika kontaktytor och du värdesätter goda relationer och ett gott samarbete samt förstår vikten av god och tydlig kommunikation.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som projektchef Vårdbyggnad passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta är du välkommen med din ansökan senast 16 juni 2019.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Stefan Rindetoft
Fastighetschef