Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Processledare Virologi till Laboratoriemedicin

Refnr: 20200567

Är du en serviceinriktad och kvalitetsmedveten person med ett tekniskt intresse som gillar att ha många saker på gång? Vill du kombinera detta med ett arbete där du får vara delaktig i planering och utveckling av verksamheten? Då är kanske du vår nya processledare för virologiprocessen på Laboratoriemedicin.
Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en processledare till virologiprocessen i Västerås. I tjänsten som processledare har du ansvar för helheten. Du arbetar med att strukturera arbetet i processen samt ständigt förbättra och utveckla processen.

Processledarrollen inom laboratoriemedicin är en mycket stimulerande och utvecklande roll där du har stora möjligheter att utforma den dagliga driften och också arbeta med förbättringar och utvecklingen.

I uppdraget som processledare har du ansvar för effektivitet, kvalitet och patientsäkerhet som är exempel på områden där du som processledare kommer att arbeta för att det ska fungera så bra som möjligt.

Som processledare arbetar du i ett processteam under ledning av medicinskt ansvarig och löser flertalet av arbetsuppgifterna tillsammans i teamet.

Dina arbetsuppgifter är mycket varierande och innebär bland annat att du ansvarar för rapportering av kvalitetskontroller, processens dokumentation, hantering och uppföljning av avvikelser samt ansvarar för upplärning, undervisning och behörighetsbevis. Du sköter även beställningar, fakturor, leveranskontroll med mera. Du ansvarar även för validering/verifiering av nya metoder. I rollen ingår att hålla i drift- och verksamhetsmöten. Som processledare arbetar du även i produktionen.

 


Om arbetsplatsen

Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och består av tre verksamhetsområden:

  • jourlaboratoriet med dygnet runt verksamheten inklusive volymanalyser
  • vårdnära laboratorieverksamhet med transfusionsmedicin och den patientnära verksamheten
  • specialdiagnostik som omfattar mikrobiologi, patologi med cytologi samt specialkemi

Inom verksamheterna finns de medicinska specialiteterna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi och transfusionsmedicin. Vi bedriver och utvecklar laboratoriebaserad diagnostik, behandling, vägledning samt utbildning. Våra medarbetare är verksamma inom olika yrkeskategorier såsom biomedicinska analytiker, läkare, cytodiagnostiker, undersköterskor sjuksköterskor, molekylärbiologer, kemister och labingenjörer. Vi bedriver verksamhet vid sjukhusen i Västerås, Köping, Sala samt Fagersta.

Hos oss välkomnas du till ett glatt och härligt arbetsgäng som månar om gemenskap och tar tillvara på varandras olikheter. Vi är en utvecklingsorienterad verksamhet som går en spännande tid till mötes i och med utvecklingen av ny medicinteknisk utrustning och instrument. Virusserologiprocessen analyserar i huvudsak antikropps/antigentester för hepatiter, HIV och Corona. Därutöver analyseras en del kemiprover som t ex hjärtmarkörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Biomedicinsk analytiker och trygg i din yrkesroll alternativt har en annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likställd/relevant för uppdraget. Det är meriterande med erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet.

För att trivas och lyckas i rollen som processledare behöver du var trygg och stabil i dig själv, våga fatta beslut och ha god förmåga att strukturera i arbetet och tänka strategiskt. Du har ett målmedvetet lösningsfokus och en positiv inställning till ditt arbete och verksamheten. Du har lätt för att samarbeta med andra och lägger stor vikt vid tydlighet och kommunikation. Med ett starkt driv framåt och ett stort engagemang motiverar du andra. Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ till förbättringar med en självklar helhetssyn inom hela laboratoriemedicin. Att följa upp påbörjade aktiviteter ser du som en självklarhet. Du prioriterar ditt arbete ansvarsfullt och har förmågan att växla upp i tempo utan att förlora kvalitetsmedvetenheten eller ditt goda bemötande. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi ser även att du har god datavana.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Beroende på kandidatens kompetens kan kvälls- och helgarbete förekomma.

Välkommen med din ansökan senast  30 september 2020

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Annica Svensson
Enhetschef
021-17 32 69

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Processledare immunologi/ serologi till Laboratoriemedicin Västerås 2020-09-21

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor