Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Processledare till Laboratoriemedicin Västerås

Refnr: 20190313

 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en processledare till blodgruppsserologi.

I uppdraget som processledare har du, på verksamhetschefens uppdrag, ett övergripande ansvar för helheten i processen. Du arbetar dels med att strukturera arbetet i processen och dels med att ständigt förbättra och utveckla processen. Effektivitet, kvalitet och patientsäkerhet är exempel på områden där du som processledare kommer att jobba för att det ska fungera så bra som möjligt.

Som processledare arbetar du i ett processteam under ledning av medicinskt ansvarig och löser flertalet av arbetsuppgifterna tillsammans i teamet.

Processledarrollen inom laboratoriemedicin är en mycket stimulerande och utvecklande roll där du har stora möjligheter att utforma driften och utvecklingen inom processen.

Dina arbetsuppgifter är mycket varierande och innebär bland annat att du ansvarar för rapportering av kvalitetskontroller, processens dokumentation, hantering och uppföljning av avvikelser samt ansvarar för upplärning, undervisning och behörighetsbevis. Du sköter även beställningar, fakturor, leveranskontroll mm. Du ansvarar även för rapportering av önskade förbättringar i "Ärendehantering" och för validering/verifiering av nya metoder. Du håller även i drift och verksamhetsmöten. Du rapporterar till medicinskt ansvarig och verksamhetschef.

Som processledare arbetar du även i produktionen.

Beroende på kandidaternas erfarenhet och kompetens kommer vi, vid denna rekrytering, även titta över möjligheten/behovet att som processledare kunna arbeta helg och kväll.


Om arbetsplatsen

Laboratoriemedicin Västmanland (LMVL) omfattar verksamhet inom specialistområdena Klinisk Kemi, Klinisk Mikrobiologi, Klinisk Patologi och Transfusionsmedicin och bedrivs vid de fyra sjukhusen i Västmanland.

LMVL arbetar för god och rätt vård i rätt tid, säker vård genom högsta medicinsk kvalitet och säkerhet samt effektiv resursanvändning genom att använda rätt kompetens på rätt plats och bedriva en verksamhet med en ekonomi i balans.

LMVL har en matrisorganisation med tre ingående axlar, den medicinska verksamhetsfunktionen, linjefunktionen och stabsfunktionerna.

De tre funktionerna samverkar för att ge bästa möjliga förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna genomföra sitt arbete på bästa möjliga sätt så att vi kan leverera enligt de åtagande och förväntningar som ingår i vårt uppdrag.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är Biomedicinsk analytiker. Det är meriterande med erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet, klinisk diagnostik samt blodgruppsserologi.

Laboratoriemedicin i Västmanland kommer att ställas inför stora utmaningar under de närmaste åren och för att lyckas med uppdraget och trivas i rollen som processledare krävs att du har:

  • god förmåga att organisera och samordna arbetsuppgifter och följa upp påbörjade aktiviteter
  • god samarbetsförmåga
  • ett starkt driv och du kan motivera andra
  • god förmåga att kommunicera i tal och skrift
  • förmåga att arbeta självständigt, prioritera samt ta egna initiativ till förbättringsarbeten
  • god analytisk förmåga
  • god förmåga att se helheten inom laboratoriemedicin
  • vana vid dataarbete och förmåga att sätta dig in i nya dataprogramDu har även mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.
  • Som person har du goda ledaregenskaper och arbetar strukturerat. Du ser positivt på förändring och är trygg i att leda. Du trivs i en dynamisk miljö där situationer snabbt kan ställas om.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

 

Välkommen med din ansökan senast 28 april 2019!

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Catarina Hellberg
Enhetschef
021-481 84 11

Sandra Gustavsson
Vårdförbundet
021-17 35 50

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor