Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Överläkare till Ambulanssjukvården Västmanland

Refnr: 20180253

 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Nuvarande ambulansöverläkare planerar att på sikt gå i pension. Vi söker därför efter en ambulansöverläkare till Ambulanssjukvården Västmanland, Akutkliniken.

Uppdraget som ambulansöverläkare innebär att ansvara för den medicinska kvaliteten prehospitalt. Du kommer arbeta med att identifiera, utveckla nya vårdkedjor och följa upp vårdprocesser för att optimera patientens prehospitala vårdprocess.

I uppdraget ingår också att initiera och ansvara för vårdskadeutredningar, allvarlig händelse, händelseanalyser och Lex Maria.

Rollen innebär även undervisning i konceptutbildningar för ambulanspersonalen, att utforma/förbättra/följa upp medicinska utvecklingsmål samt att utforma medicinska riktlinjer/vårdprogram.

Vi har ambitionen att utveckla samarbetet mellan slutenvård, prehospital sjukvård och primärvård. Akutklinikens uppdrag är starkt kopplat till tillgång av gemensamma resurser och vi ser en utvecklingspotential i samarbetet med slutenvårdens kliniker, primärvården, mobil familjeläkare samt MAS i kommunerna.

Du kommer att kunna arbeta deltid i din kliniska profession och därtill vara del i en utveckling prehospitalt där vi i ett nationellt perspektiv är först i Sverige att driva Sjukvårdens Larmcentral i egen regi. Vi ser många möjligheter med att ha Sjukvårdens Larmcentral i egen regi vad gäller såväl forskning som kvalitetsutveckling.

Ditt arbetet sker i nära samarbete med de övriga medicinskt ledningsansvariga läkarna inom kliniken samt övriga i klinikledningen. Befattningshavaren kommer att rapportera till verksamhetschefen för Akutkliniken.

 

Om arbetsplatsen

Akutkliniken innefattar Akutmottagningen i Västerås och Ambulanssjukvården i Västmanland inklusive Sjukvårdens larmcentral, SvLc. Du kommer att ha din huvudarbetsplats i Akutklinikens stabs nuvarande lokaler men tjänsten innebär att kunna vara rörlig länet på de olika arbetsplatserna och delta i sammanhang såväl i länet som nationellt.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistexamen inom anestesi men även andra specialiteter kan vara aktuella. Meriterande är erfarenhet av medicinskt ledningsansvar och gärna ledningsgruppsarbete. Har du erfarenhet av att hålla i utbildningar ser vi det som en fördel då del av arbetet kommer att bestå av att hålla i konceptutbildningar för ambulanspersonalen.

Som person är du trygg och stabil, du har förmågan att skapa relationer och arbetar bra med andra människor. Vidare är du pedagogisk och tydlig i din kommunikation.

Du leder, motiverar och förser andra med de befogenheter och kunskaper som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet i så väl det dagliga arbetet som i utvecklingsarbete.

Viktigt för tjänsten är att du har ett brett perspektiv, strategiskt tänkande samt förmåga att fatta och genomdriva beslut. 

Svenska språket behärskar du väl i både tal och skrift.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, sysselsättningsgrad enligt överenskommelse. 

 

Välkommen med din ansökan senast den 6maj 2018

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! 

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

 

Kontaktpersoner

Caroline Thunell
Verksamhetschef
021-17 45 95

Mats Stenberg
Läkarföreningen
021-17 51 40

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor