Operationskliniken söker underläkare inom anestesi och intensivvård

Refnr: 20180957

Ansök senast 31 januari.

Vi behöver nu underläkare för anestesi- och intensivvård till Operationskliniken där vi:

• utför ca 15 000 operationer per år, barnanestesi från sex månaders ålder
  • har cirka 850 vårdtillfällen per år på IVA
  • har cirka 3000 förlossningar per år
  • har en väl fungerande traumaorganisation

Västerås ligger bra till geografiskt med restid på knappt en timme från Uppsala, Örebro och Stockholm.

På Operationskliniken Västmanland arbetar 31 anestesiologer varav för närvarande 11 ST-läkare. Kliniken är länsövergripande. Verksamheten i Västerås innefattar utöver operationsavdelning även en intensivvårdsavdelning med nio platser och en smärtmottagning. Det finns även en dagkirurgisk enhet i Köping. Totalt finns ca 23 operationssalar på kliniken och verksamheten har en stor bredd. Här utförs inneliggande och dagkirurgisk bukkirurgi, robotkirurgi och kärlkirurgi. Det finns en omfattande ortopedisk verksamhet liksom urologi, ÖNH och gynekologi inklusive obstetrik.

Arbetsbeskrivning

Sjukhusets akutverksamhet är en av de större i landet och kliniken stöttar övriga kliniker i bedömning och handläggning av svårt sjuka patienter. Intensivvårdsavdelningen har nio vårdplatser.

Under utbildningstiden ingår klinisk tjänstgöring under handledning liksom eget patientarbete.

Från och med cirka sex månaders tjänstgöring ingår jourverksamhet. Under de första sex månaderna som primärjour sker arbetet under nära handledning av mellanjour på sjukhuset. Därefter arbetar primärjouren med stöd av bakjour.

Vi har schemalagd lästid och ST-seminarier.

Varje ST-läkare (innefattar provtjänstgöringstiden) får redan från början en utsedd handledare med godkänd handledarutbildning. Vid vetenskapligt arbete/kvalitetsförbättringsarbete har man tillgång till disputerad anestesiolog som bistår med handledning.

Legitimerad läkare. Det är meriterande med doktors- eller licentiatexamen. Det är även meriterande med erfarenhet från arbete inom anestesi- och intensivvård eller annan specialitet som arbetsgivaren anser relevant. Forskning/projektarbete inom relevant område är också en merit.

Du har stor självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. Då verksamheten ständigt förändras kan du snabbt ändra synsätt och förhållningssätt och anpassa dig till situationen. I stressade eller pressade situationer behåller du ditt lugn och kan fokusera på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Ditt omdöme är gott och du prioriterar, agerar och tar beslut på ett korrekt sätt. Du ska kunna kommunicera och göra dig förstådd i svenska språket.

Provanställning under sex månader med möjlighet att övergå till ST-tjänst.

Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2019.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Håkan Scheer
Verksamhetschef