Museivärd till Västmanlands läns museum

Refnr: 20190315

Vill du arbeta i en kreativ miljö med trevliga och engagerade kollegor.

Karlsgatan 2 är ett hus med två museer samt en mötesplats för konst och kulturarv i regionen. På Karlsgatan 2 i Västerås hittar du Västmanlands läns museum och Västerås Konstmuseum och här har museerna sina utställningshallar. Tillsammans är vi en aktiv del av stadens och regionens kulturliv. Öppenhet, tillgänglighet, värdskap och gränsöverskridande verksamhet är ledorden. Vi har gemensamma publika ytor med information, museibutik, kafé, hörsal och faktarum.

Våra besökare skall mötas av ett välkomnande och generöst tilltal grundat i respekt, professionalitet och kunnande. Vi sätter besökare och samarbetspartners i centrum.

Du kommer tillsammans med andra museivärdar att arbeta i det som kallas för besöksservice på Karlsgatan 2. I arbetet ingår bemötande av museibesökare, ge information och besvara frågor om aktuella utställningar. Receptionsarbete, försäljning av varor i butiken, iordningställande av lokaler vid uthyrning samt rondering ute i utställningssalarna.

Genomgått treårigt gymnasium, eller motsvarande. Högskole- eller universitetsexamen inom konst eller kulturhistoriska ämnen är meriterande.

Du har tidigare arbetat inom serviceyrke såsom butik, reception eller café eller liknande. Om du har tidigare erfarenhet av arbete på museum eller med annan besöksnäring är det meriterande.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal är ett krav och övriga språkkunskaper är meriterande.

Som person är du intresserad av kulturarv och konst. Du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande, du har en god samarbetsförmåga, är självgående och har en hög ansvarskänsla. Du tycker om att möta människor. Du är flexibel om det behövs samt initiativtagande i ditt arbete.

Timanställning. Tillträde snarast, efter överenskommelse. Arbetstiden inkluderar kvällar och helger. Timlön enligt avtal.

Välkommen med din ansökan senast 24 april

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Erik Gurenwacht
Arbetsledare Besöksservice