Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Museivärd till Västmanlands läns museum

Refnr: 20190315

Vill du arbeta i en kreativ miljö med trevliga och engagerade kollegor.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Om arbetsplatsen

Karlsgatan 2 är ett hus med två museer samt en mötesplats för konst och kulturarv i regionen. På Karlsgatan 2 i Västerås hittar du Västmanlands läns museum och Västerås Konstmuseum och här har museerna sina utställningshallar. Tillsammans är vi en aktiv del av stadens och regionens kulturliv. Öppenhet, tillgänglighet, värdskap och gränsöverskridande verksamhet är ledorden. Vi har gemensamma publika ytor med information, museibutik, kafé, hörsal och faktarum.

Våra besökare skall mötas av ett välkomnande och generöst tilltal grundat i respekt, professionalitet och kunnande. Vi sätter besökare och samarbetspartners i centrum.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med andra museivärdar att arbeta i det som kallas för besöksservice på Karlsgatan 2. I arbetet ingår bemötande av museibesökare, ge information och besvara frågor om aktuella utställningar. Receptionsarbete, försäljning av varor i butiken, iordningställande av lokaler vid uthyrning samt rondering ute i utställningssalarna.

Kvalifikationer

Genomgått treårigt gymnasium, eller motsvarande. Högskole- eller universitetsexamen inom konst eller kulturhistoriska ämnen är meriterande.

Du har tidigare arbetat inom serviceyrke såsom butik, reception eller café eller liknande. Om du har tidigare erfarenhet av arbete på museum eller med annan besöksnäring är det meriterande.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal är ett krav och övriga språkkunskaper är meriterande.

Som person är du intresserad av kulturarv och konst. Du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande, du har en god samarbetsförmåga, är självgående och har en hög ansvarskänsla. Du tycker om att möta människor. Du är flexibel om det behövs samt initiativtagande i ditt arbete.

Anställningsvillkor

Timanställning. Tillträde snarast, efter överenskommelse. Arbetstiden inkluderar kvällar och helger. Timlön enligt avtal.

Välkommen med din ansökan senast 24 april

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Erik Gurenwacht
Arbetsledare Besöksservice
021-39 32 84
erik.gurenwacht@regionvastmanland.se

Lena Karlström
Verksamhetschef
021-17 34 53

Mats Arnell
Facklig repr. Vision
021-39 32 62

Ingrid Eriksson
Facklig repr. DIK
021-39 32 70

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor