Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Natalia, barnpsykiatriker

Spela film

Natalia vill göra skillnad

Det var när Natalia Khotyanovskaya besökte sin mosters arbetsplats som hon bestämde sig för att bli psykiatriker. I dag är Natalia barnpsykiatriker och får varje dag göra skillnad i barns och ungas liv.

– Min moster jobbade inom psykiatrin som neurolog. Efter att jag hade besökt henne på arbetet några gånger och sett vilken viktig roll hon fyllde för sina patienter bestämde jag mig för att jag ville göra någonting liknande, berättar Natalia.

Möter hela familjer

I sitt yrke träffar Natalia både barn och deras föräldrar eller andra närstående. Hon får en relation till hela familjen. Kontakten med både klienter och närstående är viktig och en av de största drivkrafterna för Natalia. Då och då får hon höra vilken skillnad hon gör för familjerna hon möter.

– En av de finaste kommentarer jag fått var när ett barn sa till mig att "du är den bästa läkare jag har träffat". Det kändes fantastiskt att få höra någonting sådant. Att hjälpa mina klienter och göra dem nöjda är vad jag jobbar för.

Fantastiskt att kunna hjälpa barn som inte mår bra

För att trivas och passa som psykiatriker tycker Natalia att tålamod är en viktig egenskap.

– Ibland tar det lång tid att nå fram till en klient och ibland går det inte att hjälpa alls. Du behöver ha en stark vilja, men samtidigt acceptera att arbetet inte alltid går snabbt.

Även när jobbet är tungt trivs Natalia med sitt yrkesval.

– Jag tycker inte att du ska tveka om du funderar på att bli barnpsykiatriker. Det är ett spännande yrke och det känns väldigt, väldigt fantastiskt att kunna hjälpa barn som inte mår bra.

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor