Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ung kvinna som ler

Lisa stöttar både chefer och medarbetare

HR-konsulten Lisa Solimani trivs i en roll där hon får arbeta problemlösande och verksamhetsnära. Det bästa med jobbet är att få se människor utvecklas, exempelvis genom en lyckad rehabilitering.

– Mitt jobb är otroligt varierande. Jag stöttar både chefer och medarbetare och jobbar med allt ifrån rehabilitering till arbetsrättsliga frågor. Det är ett väldigt utvecklande jobb, berättar Lisa Solimani.

Stöd och bollplank

Att Lisa blev HR-konsult beror i grunden på ett intresse för att arbeta serviceinriktat.

– Jag hade jobbat i serviceyrken tidigare och trivdes med det. Efter ett tag kände jag att jag ville utveckla intresset ytterligare och började därför leta efter en utbildning som kunde passa. Jag började läsa på personalvetarprogrammet och på den vägen är det.

De viktigaste egenskaperna för en HR-konsult tycker Lisa är ödmjukhet och ett intresse för att jobba med människor.

– Det är viktigt att du trivs i rollen som stöd och bollplank. Du måste även kunna förhålla dig till regler, men också till individer. Det är en kombination som inte alltid är helt klockren.

Gripande möten

I ett yrke där möten med människor utgör en stor del är det oundvikligt att vissa personer och händelser etsar sig fast i minnet. Lisa har många minnen från sitt yrkesliv och allra mest gripen blir hon av en särskild situation.

– Det är att se en person komma tillbaka. När någon har varit sjukskriven länge och sedan återvänder och allt funkar bra – det är en fantastiskt givande resa!

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor