Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mödrahälsovårdsöverläkare till Kvinnokliniken

Refnr: 20180954

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.  

Om arbetsplatsen

Kvinnokliniken bedriver såväl obstetrisk som gynekologisk verksamhet. Inom den obstetriska delen av verksamheten finns specialistmödravård, förlossningsvård, BB-vård samt amnings- och BB-återbesöksmottagning. Klinikens gynekologiska vårdavdelning är inriktad på både benign och malign gynekologisk kirurgi inklusive cytostatikabehandling. Inom den gynekologiska verksamheten finns också en dagavdelning för både medicinsk och kirurgisk verksamhet. Kliniken har mottagningsverksamhet både i Västerås och Köping. Kliniken har ca 230 medarbetare varav ett 30-tal läkare.

Primärvården i Region Västmanland är organiserad i enlighet med Lagen om valfrihet. Mödrahälsovårdöverläkare arbetar tillsammans med samordningsbarnmorska och psykolog på Mödrahälsovårdenheten som är knuten till regionens beställarfunktion, Vårdvalsenheten

Barnmorskemottagningar bedrivs på 27 olika vårdcentraler i primärvården. För att minska sårbarhet och säkra kvalitet pågår ett arbete i regionen för att se över och eventuellt förändra nuvarande organisation så att barnmorskorna organiseras till färre enheter.


Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär läkaruppgifter inom såväl obstetrisk som gynekologisk verksamhet. Huvudsaklig placering är inom den obstetriska sektionen. Som mödrahälsovårdöverläkare arbetar man med att utveckla verksamheten, man bevakar vad som sker nationellt och implementerar nya riktlinjer utifrån det. Mödrahälsovårdsöverläkaren har även ett utbildningsansvar gentemot f fa öppenvårdens barnmorskor och i viss mån även läkare. Mödrahälsovårdsenheten följer även upp kvaliteten på de olika enheterna.

Som mödrahälsovårdsöverläkare ansvarar du för att initiera och utveckla vårdprogram för vårdkedjan graviditet och förlossning, preventivmedel samt gynekologisk cancerscreening. Vidareutbilda och yrkeshandleda läkare och barnmorskor inom mödrahälsovården (som är organiserad inom primärvården) är andra uppgifter som är aktuella. Du kommer att vara förbindelselänk mellan slutenvård och primärvård. Eventuellt kan arbete som jour/bakjour på kvinnokliniken i Västerås ingå. Vidare kommer du att delta i undervisning och handledning av ST-läkare, AT-läkare och läkar- och barnmorskestudenter i enlighet med utbildningsdirektiv.


Kvalifikationer
  

Vi söker dig med svensk läkarlegitimation med specialistutbildning inom gynekologi/obstetrik. Du har minst fem års erfarenhet av arbete som specialistläkare inom specialområdet. Du ska ha intresse för mödrahälsovård och arbetat som specialist inom gynekologi/obstetrik i Sverige. Vi förutsätter ett engagemang och intresse för utvecklingsarbete.

Du ska även vara flexibel och ha en god samarbetsförmåga då uppdraget som mödrahälsovårdsöverläkare innebär nära samarbete med verksamhetschefer inom primärvården samt yrkeshandledning av barnmorskor inom mödrahälsovården. Du ska ha god förmåga att kunna tala och skriva svenska.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning 100% med överenskommelsen att minst 50 % av tjänstgöringstid är reserverad för mödrahälsovårdsuppdraget. Tillträde enligt överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 2 januari 2019

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Lena Ahlbin
Verksamhetschef Kvinnokliniken
021-17 32 88

Anders Ahlgren
Verksamhetschef Vårdvalsenheten
021-17 57 32

Mats Stenberg
Läkarföreningen
021-17 30 00

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor