Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Medicinskt ledningsansvarig läkare till Sjukvårdens larmcentral

Refnr: 20190092

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Är du läkare och intresserad av att ta ett ledningsansvar för Sjukvårdens Larmcentral (SvLc) i Region Västmanland? Vi utgör navet i ett professionellt omhändertagande av hjälpsökande som ringer 112. Akutkliniken har bedrivit SvLc sedan maj 2015 i samarbete med Uppsala och Sörmland. SvLc är en avancerad tjänst som förutsätter hög medicinsk kompetens där varje samtal innebär en ny utmaning och bedömning av den specifika situation som inringaren befinner sig i. Vi har kunnig och engagerad personal med lång medicinsk erfarenhet som besvarar de inkommande 40 000 samtalen per år. SvLc söker nu dig som vill driva den medicinska utvecklingen till nästa nivå, där samverkan med olika aktörer är avgörande för att lyckas i den framtida prehospitala sjukvården.

Arbetsuppgifter

Vårt övergripande uppdrag är att säkerställa att invånare och besökare får tillgång till den akuta sjukvård som de behöver. När en hjälpsökande ringer 112 gör en sjuksköterska en bedömning och prioritering av det akuta vårdärendet. Därefter kan en ambulans skickas ut eller olika typer av hänvisningar ske. Sjuksköterskan har tillgång till ett avancerat medicinskt beslutsstöd (MBS) som standardiserar och kvalitetssäkrar beslutsprocessen. MBS har införlivats i IT-stödet ALITIS Dispatch vilket medfört goda förutsättningar för framtida utveckling och forskning. I rollen som medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA) kommer du att ingå i olika diskuterande och beslutande forum.

I rollen som MLA kommer du att ansvara för;

  • att ha det övergripande medicinska ansvaret
  • att SvLc bedriver en kvalitetssäkrad och god vård för invånare och besökare i länet
  • att kontinuerlig uppföljning sker av processer med medicinsk anknytning
  • att ansvara för utredning, analys och bedömning av medicinska avvikelser
  • att delta i eller initiera utredningar gällande allvarlig händelse, händelseanalyser och Lex Maria
  • att arrangera och delta i regelbunden fortbildning
  • att utforma medicinska utvecklingsmål och medicinska riktlinjer/vårdprogram samt hålla dessa uppdaterade

Uppdraget sker i nära samarbete med verksamhetschef, klinikledning och övriga medicinskt ledningsansvariga läkare inom Akutkliniken. Du är medicinsk rådgivare till verksamhets- och områdeschef. Du verkar för ett välutvecklat samarbete med medicinskt ledningsansvariga över länsgränserna.

Om arbetsplatsen

Akutkliniken består av Akutmottagningen i Västerås och Ambulanssjukvården i Västmanland inklusive Sjukvårdens Larmcentral, SvLc. Sjukvårdens larmcentral ligger i nära anslutning till Akutklinikens stab som också blir ditt tjänsteställe.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare/överläkare med gedigen erfarenhet av akutsjukvård. Du har erfarenhet av medicinskt ledningsansvar och gärna ledningsgruppsfunktion.

Vi söker dig som kan leda samt skapa intresse och engagemang. Du är en trygg specialist med förmåga att etablera och upprätthålla goda arbetsmässiga relationer. Du har ett gott omdöme, en god analytisk förmåga och är kvalitetsmedveten.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, deltid 40% (sysselsättningsgrad kan diskuteras). Tjänsten kan med fördel kombineras med annat kliniskt uppdrag inom regionen. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 28 februari 2019

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Caroline Thunell
Verksamhetschef
021-17 45 95

Mats Stenberg
Läkarföreningen
Nås via Eva Smedh (kanslisekr.)
021-17 51 40

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor