Logotyp Region Västmanland

Medicinsk sekreterare till Vårdadministrativa enheten, Köpings sjukhus

Refnr: 20221116

Just nu behöver vi förstärka vår grupp med en tillsvidareanställd sekreterare där helgtjänstgöring inom ramen av 40 tim arbetsvecka samt rondarbete ingår i tjänsten. Är du medicinsk sekreterare och värdesätter en arbetsplats med variation och en god arbetsmiljö? Då kanske det är du som blir en av våra nya medarbetare!

Sedvanliga medicinska sekreteraruppgifter. Arbetsgruppen består av engagerade medicinska sekreterare, som fyller ett kvalitativt och professionellt uppdrag för hela kliniken. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra processer i syfte att säkerställa en hög patientsäkerhet.

Vi skriver till olika professioner såsom läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter.

Västmanlands sjukhus Köping/Fagersta har inriktning på internmedicinsk verksamhet bestående av akutmottagning, två medicinmottagningar, fem vårdavdelningar och två rehabiliteringsenheter. Vårdadministrativa enheten i Köping/Fagersta består av 18 medicinska sekreterare och en enhetschef. Två medicinska sekreterare har sin arbetsplats i Fagersta.

På enheten finns åtta medicinska sekreterare som arbetar helg och lätthelgdagar. Dessa pass fördelas i gruppen. Vi skriver intagningar och daganteckningar på helgerna. Det innebär att man arbetar var nionde helg, fyra timmar på lördag respektive söndag med en ledig dag i anslutning (inom ram av 40 timmars arbetsvecka). På ett år blir det även cirka 9 lätthelgdagar som fördelas i gruppen. Så vi arbetar alla dagar per år.

Vi deltar även i rehab-rond på en avdelning i Köping och Fagersta och skriver rondanteckning. Vi deltar i Närvårdsteam och skriver även här rondanteckningar två gånger i veckan.

Vi handhar även i verksamheten verksamhetsnära journalfrågor, samordnar vissa uppdrag för elektronisk journal (Cosmic), SITHS-korthantering med tillhörande fotografering. HSA-redaktörsansvar. Vi håller i utbildning till läkare i dokumentationsmodulen kontra journalrutiner i Cosmic. Vi har en medicinsk sekreterare med sektionsledaransvar med inriktning klassificering och DRG/KPP-ansvar. Registrering/validering av in- och utdata samt ytterligare uppdrag.

Här på Vårdadministrativa enheten erbjuds du

• Ett händelserikt och intressant arbete med stor variation på diktatutskrifter och arbetsuppgifter och olika utvecklingsformer
  • Möjlighet att fördjupa dina kunskaper i diagnoskodning samt möjlighet till vidareutveckling inom primärklassifikation
  • Mentorskap-Handledarskap
  • Bra arbetsrum
  • Flexibel arbetstid
  • Gott samarbete
  • Glad och trevlig arbetsgrupp som gemensamt arbetar för en välfungerande arbetsmiljö.

Utbildad medicinsk sekreterare är ett krav. Extra utbildning i sjukdomsklassificering är ett krav eller annan likvärdig klassifikationsutbildning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som medicinsk sekreterare. Du har goda datorkunskaper samt goda kunskaper i journalsystemet Cosmic. Det är också ett krav på goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och du har ett lugnt och gott bemötande, har en stor servicekänsla och en god samarbetsförmåga. Du är stabil och behåller ditt lugn och fokus även i stressade situationer. Du är självgående och ansvarstagande och slutför det du påbörjar, du har en förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat effektivt sätt. Noggrannhet och kvalitet är viktigt för dig, att göra ett bra arbete. Du behöver vara flexibel och ha ett stort engagemang eftersom vi ständigt utvecklar våra processer för att leverera en hög kvalitet i patientjournalen.

Tillsvidareanställning. Helgtjänstgöring ingår var 10:e helg, enligt schema, inom ramen av en 40 timmars arbetsvecka. Rondarbete.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 12 december 2022

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Elisabeth Wikström