Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mångfaldsstrateg till verksamheten Hållbarhet

Refnr: 20200843

Vill du vara med och driva Region Västmanlands hållbarhetsarbete framåt med fokus på mänskliga rättigheter? Det här är ett jobb för dig som kan vara en drivande och nytänkande kraft i vårt arbete med integration- och minoritetsfrågor hos oss på Hållbarhet.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

 Arbetsuppgifter

Som mångfaldsstrateg hos oss välkomnas du till en arbetsplats med ett stort driv och engagemang. Du kommer att ingå i ett mindre team inom social hållbarhet/mänskliga rättigheter och har en viktig roll i utvecklingen av Regionens övergripande arbete med mångfaldsfrågor. Du har ett primärt fokus på integration och nationella minoriteter och dina arbetsuppgifter består till största delen av att vara ett kunskaps- och processtöd till organisationen. Detta innebär att du bland annat kommer att driva och samordna utvecklingen och uppbyggnaden av Region Västmanlands arbete inom olika fokusområden. Konkret kan ditt arbete till exempel innebära att: 

  • att initiera och bedriva systematiskt förändringsarbete
  • utforma metoder och verktyg för att planera, implementera och följa upp politiskt uppsatta mål
  • ta fram styrdokument och däribland handlägga, utreda samt föredraga ärenden
  • stötta, informera, genomföra utbildningar till politiker och medarbetare
  • leda och/eller delta i utvecklingsprocesser, samverkansprojekt och nätverk.

Inom integrationsområdet ingår också övergripande ansvar för samordningen av statsbidragshantering i nära samarbete med vår integrationssamordnare som arbetar operativt med frågan.


Om arbetsplatsen

Din tjänst är placerad på den regionala utvecklingsförvaltningen, verksamheten Hållbarhet. Men vi har även ett tvärsektoriellt uppdrag med fokus inte minst på en hållbar utveckling inom den egna organisationen. Detta genom att bidra med expertkunskap för att inkludera hållbarhet i styrning- och ledningsprocesser, att säkerställa de strategiska förutsättningarna så att Regionen arbetar resurseffektivt och att stödja samtliga förvaltningar och verksamheter i genomförande av hållbarhetsstrategin med tillhörande miljöprogram samt handlingsplan för mänskliga rättigheter.

Hos oss på Hållbarhet arbetar totalt 15 medarbetare med frågor som omfattar miljö/klimat, mänskliga rättigheter, barns rättigheter, nationella minoriteter, jämställdhet, integration, våld, och hållbarhetssäkring av Regionens tillväxtarbete. Som medarbetare hos oss välkomnas du till en trevlig arbetsplats driv och engagemang och vi ser fram emot att just du söker till oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleexamen till exempel inom beteendevetenskap eller annan relevant inriktning. Du har tidigare erfarenhet av arbete med mångfald-och integrationsfrågor och samverkan, gärna tillsammans med flera olika berörda aktörer inom länet och nationellt. Vi behöver dig som kan arbeta självständigt och organisera ett arbete som leder mot uppsatta mål, gärna utifrån modellen SMART. Du är inte bara van att arbeta strategiskt utan har också erfarenhet av att ett driva arbetet framåt med framtagande av bland annat styrningsdokument (strategier, policys mm). Att arbeta systematiskt och övergripande eller att driva utvecklings-och förändringsarbete är inget som är nytt för dig. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation eller från roll där fokus legat på att hålla samman nätverk.

För att lyckas i det här uppdraget behöver du ha bra kunskap om olika aktörers ansvar inom integrationsområdet och förståelse för målgruppen och dess behov.  I arbetssamanhang är du en engagerad och innovativ strateg som tar initiativ och som ”tänker utanför boxen” samt har en helhetssyn på ditt uppdrag. Du är en duktig pedagog som har lätt för att skapa engagemang och med en bra kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift. Det här är ett jobb för dig som ser potential och möjligheter, kan prioritera och som har en stor drivkraft för de frågorna du arbetar för. 

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I den här rekryteringen kan arbetsprov eller arbetspsykologiskt test förekomma. 

Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2021! 

Intervjuer kommer att ske från v. 5.

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Sophie Andersson
Verksamhetschef Hållbarhet och Samhälle
021-17 53 50
Thomas Lund
Vision
021-17 61 79

Liknande tjänster

Ort
Tjänster
Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor