Logotyp Region Västmanland

Legitimerade läkare för bastjänstgöring inom Region Västmanland

Refnr: 20210693

Till våren söker vi tre läkare för bastjänstgöring. En tjänst som vi utformat med fokus på gedigen introduktion, handledning och bästa möjliga start för dig som utbildat dig utanför Sverige. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Bastjänstgöringens upplägg

Du som gör bastjänstgöring hos oss inom Region Västmanland kommer att börja med 6 månaders tjänstgöring på vår utbildningsmottagning på vårdcentral i Västerås. Du kommer då att ingå i en grupp tillsammans med övriga BT-läkare och målet är att ni sedan kan följas åt och ha ett utbyte med varandra under bastjänstgöringens gång. Efter vårdcentralsplaceringen följer 3 månaders arbete inom akutsjukvård, antingen inom kirurgi eller internmedicin. Denna del av tjänsten kan förläggas i Västerås eller i Köping.  Du avrundar din tjänstgöring med 3 månader inom psykiatrin. Du kommer att få en god introduktion till svensk sjukvård och möjlighet att söka ST inom samtliga specialiteter.

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med examen från utländskt lärosäte och som omfattas av krav på BT. Bifoga din läkarlegitimation till din ansökan. För att lyckas i tjänsten behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska, minst i nivå C1. Ansökan ska vara på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom svensk sjukvård, gärna som underläkare eller läkarassistent. Bifoga gärna skriftliga rekommendationsbrev/intyg till din ansökan. Vi det som ett plus om du har lokal anknytning och ett starkt intresse och engagemang för Region Västmanland.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kompetenser. Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och relaterar till personer i din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du har ett gott omdöme och samtidigt som du tar initiativ så vet du också när du behöver fråga om hjälp.

Tidsbegränsad anställning på 12 månader med start 21 februari 2022. Intervjuer kommer att ske 15 november. Intag kommer ske två gånger per år löpande i augusti och februari.

Välkommen med din ansökan senast 24 oktober 2021!

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Åsa Söderström