Kurator till Vuxenpsykiatriska mottagningen Öster

Refnr: 20190326

Vuxenpsykiatriska mottagningen Öster är en trivsam arbetsplats som genomsyras av öppenhet, god gemenskap och humor. Vår mottagning är relativt liten vilket öppnar upp för nära samarbete mellan våra olika yrkeskategorier. Som kurator hos oss erbjuds du ett varierat och utmanande arbete, bra arbetsmiljö och en god stämning!

Som kurator samverkar du i tvärprofessionella team med övriga medarbetare på mottagningen och svarar för det psykosociala arbetet. Dina arbetsuppgifter blir bedömnings- och behandlingsarbete av patienter med psykossjukdom och patienter med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du ärbetar både självständigt och i samarbete med övriga yrkeskategorier. Vidare samverkar du med vårdgrannar kring patienternas rehabilitering.

Vi kan erbjuda en god arbetsmiljö och har möjlighet att erbjuda snabbt omhändertagande till våra patienter både vad gäller utredning samt behandling.

Vuxenpsykiatrin Västmanland är uppdelad i tre sektioner; Öppenvård, Länsgemensamma resurser samt Beroendevård. Vuxenpsykiatriska mottagningen Öster ligger på Centralsjukhuset i Västerås och tillhör Sektion Öppenvård.

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut, fysioterapeut och sekreterare, totalt 16 engagerade och kunniga medarbetare. Det är en trivsam arbetsgrupp där många har arbetat länge och några är nya medarbetare. Mottagningens upptagningsområde omfattar östra stadsdelarna i Västerås. Målgruppen för mottagningens arbete är personer med psykossjukdom och vissa psykosnära tillstånd samt personer med vissa neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du som söker har godkänd socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Grundutbildning i psykoterapi steg 1 och tidigare erfarenhet av arbete på psykiatrisk mottagning eller erfarenhet av psykosvård är meriterande. Eftersom en central del i arbetet utgörs av samtal krävs en god förmåga att kommunicera på svenska. Övriga språkkunskaper är meriterande. Meriterande är erfarenhet av datajournal och då gärna av Cosmic.

Arbetet på mottagningen sker i team med olika professioner, varför det är viktigt att du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. För att trivas i arbetet behöver du vara professionell och ha en personlig mognad, vara självgående med ett gott omdöme och en empatisk förmåga. Du ser möjligheter och har ett flexibelt förhållningssätt, du har också en förmåga att bibehålla ditt lugn och fokusera på rätt saker vid t ex en höga arbetsbelastning eller andra stressade och pressade situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs om Regionens förmåner här: https://www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Tidsbegränsad anställning, vikariat i 6 månader. Heltid, dagtid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 26 maj 2019

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Lena Ivars
Enhetschef