Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till vuxenpsykiatriska mottagning 1, Västerås

Refnr: 20200524

Vill du ha ett varierat och utmanande arbete där du gör skillnad? Som kurator hos oss välkomnas du till en trivsam arbetsplats som genomsyras av öppenhet, god gemenskap och humor. Tillsammans på mottagningen skapar vi vård av hög kvalitet och arbetar med patienten i fokus. På mottagningen har vi ett nära samarbete mellan våra olika yrkeskategorier vilket både bidrar till högre kvalitet i arbetet och egen kompetensutveckling. Vill du bli en del av vårt team?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss samverkar du i tvärprofessionella team med övriga medarbetare på mottagningen och svarar för det psykosociala arbetet. Dina arbetsuppgifter är bedömnings- och behandlingsarbete, både självständigt och i samarbete med övriga yrkeskategorier. Vidare samverkar du med vårdgrannar kring patienternas rehabilitering. Som kurator ingår du även i vårt suicidpreventiva program.

På Vuxenpsykiatrisk mottagning 1 erbjuder vi en god arbetsmiljö och strävar efter att ge våra patienter ett mycket gott bemötande


Om arbetsplatsen

Vuxenpsykiatri Västmanland är uppdelad i tre sektioner:

  • Länsgemensamma resurser (slutenvård och psykiatrisk akutmottagning)
  • Öppenvård (samtliga vuxenpsykiatriska mottagningar i länet)
  • Beroendevård (beroendemottagning, slutenvård för beroendevård)

Vuxenpsykiatriska mottagning 1 i Västerås vänder sig till patienter med psykisk ohälsa som kräver specialistvård bosatta i Västerås, Surahammar och Hallstahammars kommuner. Vi tar emot patienter utifrån deras födelsedatum, dag 1-10. Vägledande för uppdelningen har varit att åstadkomma en väl fungerande vårdkedja med ett gott samarbete mellan akutvård, slutenvård och öppenvård.

På mottagningen arbetar läkare, kuratorer, psykologer, specialistsjuksköterskor arbetsterapeut, samt administrativ personal, totalt 27 engagerade och kunniga medarbetare. Vi arbetar i två team och strävar efter att ge våra patienter ett snabbt och gott omhändertagande med hög kvalité och professionellt bemötande. Vi är en välfungerande mottagning som präglas av öppenhet, samarbete och respekt för varandras kompetens.


Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och som har KBT-inriktning steg 1. Har du tidigare arbetslivserfarenhet av och kunskap om psykiatriskt behandlingsarbete, traumabehandling, missbruksproblem och/eller neuropsykiatriska problem ser vi det som meriterande. För tjänsten ser vi att du har goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift samt goda datakunskaper.

Som person är du empatisk, trygg, stabil och har självinsikt. Du bibehåller ditt fokus och lugn även om du blir stressad. Du samarbetar bra och är lyhörd och respektfull i ditt arbetssätt. Du är bra på att strukturera ditt arbete och driver dina egna processer framåt. Du har inga problem med att anpassa dig till förändringar som kan uppstå. Du är tydlig och kan anpassa ditt sätt att kommunicera beroende på mottagaren. Du söker utmaningar, sätter upp höga mål för dig själv och arbetar för att nå dem.

Våra kuratorer sitter med i svåra bedömningssamtal och utför självständigt komplicerade suicidriskbedömningar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 


Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 30 september 2020.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Kontaktpersoner

Per Morin
Enhetschef
021 - 481 82 37
per.morin@regionvastmanland.se
Gunilla Båhlström
SSR
021-17 59 85
Dennis Johansson
Vision
021-17 48 44

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor