Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till Ungdomsmottagningen Västmanland

Refnr: 20180518

Välkommen till ett spännande och varierande arbete där du har en betydelsefull roll. Vi söker nu en kurator till Ungdomsmottagningen i Sala. 

 Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss består dina arbetsuppgifter främst i att självständigt ge samtalsstöd i enskilda möten med ungdomar men även att delta i det utåtriktade arbetet mot elever i skolor. Våra samarbetspartners är bland annat skolor, socialtjänst, vårdcentraler och kvinnokliniken och alla våra medarbetare förväntas vara delaktiga i att främja ett gott samarbete och ett levande nätverk med dessa aktörer.

En annan viktig del i vårt arbete är att hålla oss uppdaterade omkring ungdomars behov och vilka olika arenor som de befinner sig på. Vi arbetar i team och i nära samarbete med övriga yrkeskategorier, vi diskuterar med varandra och får fortlöpande utbildning inom vårt område.

Inom resultatområde primärvård arbetar vi aktivt med utveckling och LEAN, även i detta förutsätts du som medarbetare ta en aktiv roll och driva mottagningens utvecklingsarbete framåt. Alla medarbetare har kontinuerlig grupphandledning.

Du kommer ha din placering på ungdomsmottagningen i Sala och ditt arbete sker i nära samarbete med en barnmorskekollega. Du ingår i personalgruppen för länets ungdomsmottagningar, det innebär att du kommer ha möten, utbildningar, utvecklingsarbeten och handledning med övriga kollegor på länets ungdomsmottagningar, samt att vi stöttar varandra i arbetet på dom olika mottagningarna vid behov.

Arbetet utförs dagtid måndag till fredag.

 

 

Om arbetsplatsen

På ungdomsmottagningarna erbjuds ungdomar mellan 13 och 23 år en verksamhet med multiprofessionell kompetens; medicinsk och psykosocial, som ger ungdomar möjlighet att på ett och samma ställe få råd och stöd i de olika frågor och problem som utvecklingen från barn till vuxen medför. Verksamheten har fokus på förebyggande insatser och möjligheten att tidigt upptäcka hälsorisker både på individnivå och mer generellt, särskilt inom:

  • Sexualitet och samlevnad
  • Psykologiska och psykosociala frågeställningar
  • Livsstilsfrågor
  • Allmänmedicinska frågeställningar såsom kroppsutveckling och hälsofrågor utifrån ovan nämnda områden.

Ungdomsmottagningen i Sala är centralt beläget och har goda pendlingsmöjligheter.

 

Kvalifikationer

Du som söker har godkänd socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Grundutbildning i psykoterapi steg 1 och tidigare erfarenhet av arbete på ungdomsmottagning eller annat arbete med ungdomar är meriterande.

Du är trygg i din yrkesroll och van att jobba självgående, du kan fatta beslut och har förmåga att prioritera och strukturera upp ditt arbete. Vidare är du öppen, lyhörd och har en god samarbetsförmåga och är intresserad av att arbeta i team. Vi fäster stor vikt vid flexibilitet samt förmåga och vilja att samarbeta över yrkesgränserna. Du har förmåga att förmedla trygghet samt se och bemöta varje ungdom utifrån mognadsgrad och behov vidare har du ett starkt intresse för ungdomar och att arbeta preventivt.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning.

Heltid men tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Tillträde efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 27 januari 2019!

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Marina Gääw
Verksamhetschef
021-17 68 62

Iréne Grahn
facklig företrädare Vision
021-173663

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor