Logotyp Region Västmanland

Kurator till Rehabenheten Fagersta sjukhus

Refnr: 20210786

Vi söker en kurator till vår rehabenhet.

Hos oss får du arbeta på ett litet sjukhus, som präglas av en familjär stämning, korta beslutsvägar och stor möjlighet till påverkan. Gemenskapen speglas i det goda samarbetet som finns bland all personal. Om du vill utvecklas i din yrkesroll och även på det personliga planet så är det här du ska fortsätta din yrkeskarriär.

Fagersta sjukhus finns organisatoriskt under Köpings sjukhus där också verksamhetschefen finns. I Fagersta finns en biträdande verksamhetschef.

Hos oss på Fagersta sjukhus finns det tre olika enheter.

• Rehabenheten. Här arbetar 2 arbetsterapeuter, 3 fysioterapeuter/sjukgymnaster, 1,5 rehabassistent, 0,5 kurator, 0,4 dietisttjänst och 0,6 logopedtjänst, 1 utskrivningssamordnare/utvecklare
  • Vårdavdelningen som har 16 vårdplatser för medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. I den här verksamheten ingår också teamet som arbetar med avancerad hemsjukvård.
  • Medicinmottagningen. innefattar intermedicin, kardiologi, endokrinologi. Många av specialiteterna har egen sköterskemottagning. Här finns även ortoped, kvinnoläkare och urolog vissa dagar i veckan.

Om Fagersta

Fagersta är en trivsam kommun som har lugnet och grönskan. Här kan du njuta av fin natur och många grönområden. Goda motionsmöjligheter både vinter- och sommartid men även tillgång till kultur. Fagersta når du på mindre än 1 timme från både Dalarna och hela Västmanland.
Här kan du se hur det är att bo, verka, leva och besöka Fagersta: Upplev Fagersta - YouTube

Som kurator kommer du att arbeta för patienter som är inlagda på avd 1, inklusive patienter som är inskrivna i avancerad hemsjukvård (AH). För AH patienterna kan även hembesök förekomma. Kuratorn arbetar även för patienter på medicinkliniken inom områdena; hjärt, stroke, diabetes samt intern medicin. Kuratorns ansvarsområden är att genom samtal och olika stödinsatser stärka patientens situation under sjukdomstiden. Stödinsatserna kan vara krissamtal, längre samtalskontakt, social information, rådgivning och kontakt med anhöriga.

Hos oss erbjuds du:

• en bra arbetsmiljö
  • en trivsam stämning
  • kompetenta kollegor
  • en "vi-känsla" i arbetsgruppen där alla hjälps åt
  • varierande och utvecklande arbetsuppgifter
  • en mottagning i utveckling

Socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskaper om vårdplaneringsprocessen och från arbete på vårdavdelning. Du är en person som kan ta egna beslut och arbeta självständigt likväl som i team. Du tycker att det är stimulerande att utveckla kuratorsrollen. Då arbetet och förutsättningarna ständigt förändras måste du kunna anpassa dig till nya omständigheter och snabbt ändra synsätt. Du är lugn och kontrollerad i stressituationer och kan fokusera på rätt saker.

Just nu befinner vi oss mitt i förändringarna som utvecklingen till nära vård. Vi vet ännu inte hur de förändringarna kommer att se ut, men vi hoppas och tror att du är en person som vill vara med och utveckla arbetet för att se till att invånarna i Fagersta kommer få en jämlik vård – även i framtiden.

Erfarenhet av att arbeta i journalsystemet Cosmic är meriterande.

Det är ett krav att du har B-körkort.

Tillsvidareanställning, 50-75% from 1 januari 2022.

Välkommen med din ansökan senast 31 oktober

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Beate Kärrdahl Bedics