Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till Kirurgkliniken

Refnr: 20190032

Vill du söka dig till ett till ett stimulerande arbete där du är med och stöttar patienten i att utvecklas i positiv riktning? Vi söker en kurator till Kirurgkliniken och kanske är det just dig vi söker.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss på Kirurgkliniken välkomnas du till arbetsuppgifter med akut inriktning, där samtalsstöd, som beställs av akutmottagningen och våra vårdavdelningar med mestadels akutvårdspatienter, är den primära arbetsuppgiften. Arbetet bedrivs utifrån en helhetssyn där kuratorsarbetet fokuseras på sambandet mellan sjukdom och psykosociala faktorer. Det psykosociala arbetssättet innebär att utifrån olika metoder stärka utsatta människors motståndskraft mot yttre sociala påfrestningar samt bistå dem att utvecklas i positiv riktning.

Du kommer främst  att arbeta med psykosocialt stöd och krisbearbetning, men även administrativa uppgifter tillkommer i form av journalföring.  Vi har ett arbetssätt som innebär nära samarbeten med olika yrkesprofessioner och samverkan med olika myndigheter och organisationer. Arbetet är lokalt förlagt till akutmottagningen, IVA och kirurgiska vårdavdelningar. Det arbetar ytterligare två kuratorer på kliniken, som arbetar med elektiv inriktning. Kuratorerna ersätter varandra vid semestrar, sjukledigheter och andra längre ledigheter.


Om arbetsplatsen

Hela Kirurgkliniken är inne i en förändringsprocess, där vi kommit en lång väg mot våra mål. Men det finns fortfarande saker att göra och områden som behöver utvecklas ytterligare.

Vi har otroligt duktig personal, och i resultat ligger i topp i Sverige när det kommer till bröst- och kolorektalcancer. Samtidigt blundar vi inte för det som är problematiskt och svårt. Vi tar tag i våra avvikelser och arbetar hela tiden för en bättre arbetsmiljö.

Hos oss finns det en öppenhet och stora möjligheter till forskning för samtliga intresserade medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare kontinuerlig utbildning och utveckling. I regionen finns ett lärcentrum som vi ofta använder.

För att nå God Vård låter vi medarbetarna växa hos oss. Det är det allra viktigaste.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen. Du ska ha kunskap och erfarenhet från samhällets sociala stödfunktioner. Du har flerårig erfarenhet från kurativt arbete. Du ska ha kunskap och erfarenhet av psykosocialt arbete. Det är meriterande med auktorisering samt vidareutbildning i psykoterapi, steg 1. Det är även meriterande med erfarenhet av psykosocialt arbete inom somatisk vård.


Som person är du trygg och stabil. Du skiljer på det personliga och det professionella. Du besitter god förmåga att arbeta självständigt och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Då den dagliga verksamheten är i ständig förändring är det viktigt att du snabbt kan ändra om ditt förhållningssätt och anpassa dig till nya omständigheter. Du har lätt för att arbeta med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning heltid. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 23 januari! 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Eva Strand
Bitr. Verksamhetschef
021-17 49 63

Ulrika Wetter
Kurtor och representant för SSR
021-17 35 30

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor