Kurator till Hudkliniken, sommaren 2019

Refnr: 20181024

Vill du vara ett viktigt stöd för våra patienter på Hudkliniken? Är du intresserad av att arbeta med sexuell hälsa? Då är det kanske dig vi söker. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Som kurator på Hudklinikens två mottagningar (Hudmottagningen och Venereologiska mottagningen) kommer du att till största delen arbeta med preventionssamtal och smittspårning av sexuellt överförbara sjukdomar. Du kommer även att arbeta med stödjande samtal och krisomhändertagande/bearbetning exempelvis i samband med diagnosbesked. Ett nära samarbete kommer bedrivas med medarbetare på Regionens Smittskyddsenhet. Tjänsten innehåller också rådgivning, enklare utredningar* och en hel del administration och dokumentation.

Hudkliniken ansvarar för den dermatologiska och venereologiska vården vid Västmanland sjukhus med hela länet som upptagningsområde. På arbetsplatsen är vi 37 medarbetare med olika yrkeskategorier som sjuksköterskor, läkare, medicinska sekreterare, undersköterska, kurator och kanslist. Kliniken omfattas av en behandlingsavdelning, Venereologmottagning och hudmottagning. Vi arbetar i fina och renoverade lokaler i det gamla sjukhuset, nuvarande Regionhuset.

Du som söker har socionomexamen och helst några års erfarenhet av arbete som kurator inom hälso- och sjukvården, och gärna erfarenhet av smittspårning sedan tidigare. Det är meriterande med utbildning och erfarenhet av motiverande samtal (MI) samt sexologi. Det är även meriterande med grundläggande psykoterapiutbildning. Vi vill att du har goda datakunskaper och arbetet förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i svenska, tal som skrift.

Vi söker en person som kan arbeta självständigt utifrån ett bio-psyko-socialt perspektiv, som tar egna initiativ och som driver och strukturerar sitt arbete på ett effektivt sätt. I rollen som kurator kommer du samarbeta med andra professioner och i olika konstellationer vilket förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och är lyhörd i ditt bemötande. Att tänka normkritiskt och ha ett empatiskt förhållningssätt är en självklarhet för dig, då du kommer vara ett viktigt stöd för våra patienter och vi är ytterst måna om ett gott bemötande.

Vikariat, heltid under perioden maj - augusti 2019 med möjlighet till förlängning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2019

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Karin Berglund-Klinton
Enhetschef