Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till Geriatriska mottagningen

Refnr: 20190291

Hos oss på Geriatriska mottagningen välkomnas du till en arbetsplats med god stämning och mycket teamarbete. Som kurator har du en väsentlig funktion i teamet runt patienten och erbjuds ett kvalificerat arbete med mycket eget ansvar och inflytande. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som kurator i teamet kommer du till stor del att träffa anhöriga för fördjupade anhörigintervjuer vilket kräver utredningsarbete och dokumentation. Du fungerar också som resurs för anhöriga och i vissa fall patienter som är i behov av stödsamtal och social information.

Tjänsten omfattar även arbete i Geriatriska öppenvårdsteamet (GÖR). Målgruppen är personer över 65 år som är i behov av rehabilitering efter stroke. Som kurator har du stödsamtal med patienter och du står för teamets kompetens inom socialt arbete.

Som kurator deltar du i Geriatriska mottagningens utvecklingsgrupp samt att du tillsammans med andra professioner ansvara för att hålla i patient- och närståendeutbildning kring demens.

Du kommer ha kuratorskollegor som du träffar regelbundet för professionsutbyte. Inom förvaltningen Västmanlands sjukhus Västerås träffas även alla kuratorer en gång i månaden vilket ger dig ett stort nätverk av kuratorskollegor. I vår grupp månar vi om varandra både när det kommer till erfarenhetsutbyte och att hjälpa varandra. Vi är en grupp med lång erfarenhet och stor yrkesstolthet som välkomnar dig till vår arbetsplats!


Om arbetsplatsen

Geriatriska mottagningen, Minnesmottagningen, är en arbetsplats som genomsyras av god stämning och tvärprofessionell samverkan. Vi är en specialistmottagning som främst arbetar med minnes- och demensutredningar och våra patienter kommer från hela länet.

På Minnesmottagningen arbetar vi i multiprofessionellt team bestående av arbetsterapeut, kurator, neurologoped, neuropsykolog, läkare och sjuksköterska.


 Vi erbjuder dig:

  • Ett roligt, utvecklande och varierande jobb
  • Närhet till kollegor och nätverk som möjliggör ett gott stöd och utbyte av kunskap och erfarenhet
  • Goda förutsättningar till kompetensutveckling
  • Regelbunden handledning

Läs mer om regionens förmåner här: https://www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och några års arbetslivserfarenhet, gärna inom det kurativa arbetet. Har du kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta med utredningar ser vi det som starkt meriterande.

Eftersom du i stor utsträckning arbetar självständigt ser vi att du har en förmåga att planera, strukturera och prioritera i ditt arbete. I rollen som kurator är det viktigt att du är trygg, stabil och kan skilja på det personliga och professionella. Du kan sätta dig in i någon annans perspektiv och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och har ett realistiskt perspektiv. Arbetet ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och tydlig i mötet med både patient och kollegor inom andra professioner. Du är uppmärksam och tillmötesgående och har en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du vill bidra till ett gott samarbete och arbetsklimat och har en positiv inställning till ditt arbete.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 21 april 2019.

Intervjuer planeras äga rum 29 april och 3 maj.

Bifoga gärna betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

För dig som bor på annan ort
Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Jenny Jangholt
Enhetschef
021-17 53 94
jenny.jangholt@regionvastmanland.se

Lena Hedenbo
Akademikerförbundet SSR
021- 17 53 89

Kristina Molander
Kurator
021- 17 42 83

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor