Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till Barn- och ungdomskliniken

Refnr: 20190217

Trivs du i ett arbete där du arbetar teambaserat och vill som kurator arbeta med föräldrar, ungdomar och barn? Då är det kanske dig vi söker till oss på Barn-och ungdomskliniken!


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 

 

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss på Barn-och ungdomskliniken har du en viktig och stödjande roll i patientarbetet och kommer arbeta teambaserat i nära samarbete med andra yrkesprofessioner. Du arbetar med föräldrar, ungdomar och barn och står för det psykosociala perspektivet i samarbetet. 

Hos oss kan du förvänta dig varierande arbetsuppgifter och en spännande samt händelserik arbetsdag. Vår verksamhet är både planerad såväl som att det finns viss beredskap för akuta situationer. Till stor del består ditt arbete av att ge stödjande insatser till föräldrar och ungdomar i form av samtal och att vara stöd vid krissituationer. Du kommer att möta både inneliggande patienter på vårdavdelning och polikliniska. Även andra arbetsuppgifter förekommer som exempelvis samarbete med andra samhällsinstanser, journalföring och att stötta patient, föräldrar och anhöriga i andra frågor och samordnande insatser runtomkring.  

 

Om arbetsplatsen 

Barn- och Ungdomskliniken är en stor verksamhet som ger specialistsjukvård till de ca 52 000 barn och ungdomar 0-18 år som bor i Västmanlands län. Kliniken består av Avdelning 64, Avdelning 69 och akutmottagning. Vi har även öppenvårdsmottagningar i Västerås, Sala, Fagersta och Köping samt dagvårdsavdelning samt barnhälsovård. 

 

Vi erbjuder dig: 

  • Ett meningsfullt arbete där du gör skillnad.
  • Ett teambaserat arbetssätt som sker i nära samarbete med andra yrkesprofessioner. 
  • Variation och omväxling både i hur din arbetsdag ser ut och inom dina arbetsuppgifter.
  • Ett arbete där du får ta ansvar i patientarbetet och samtidigt arbeta självständigt. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen. Erfarenhet från socionomyrket, stödjande samtal och krisstöd är meriterande. Det är också ett stort plus om du tidigare arbetat riktat mot familjer, ungdomar och barn. Då du kommer ha ett arbete med många kontaktytor behöver du utan problem kunna kommunicera samt uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

För att trivas hos oss så ser vi att du är en empatisk person som tycker om att ha ett nära samarbete med andra, och som har lätt för att underhålla relationer och kontakter. Du trivs i en självständig roll där du får ta stort ansvar och driva dina egna processer. Det här är ett jobb för dig som är trygg i dig själv och din yrkesroll och som har en bra förmåga att prioritera även i akuta situationer som ibland utmanar ditt lugn och fokus. Vill du också ha ett arbete där du gör skillnad och får mycket tillbaka så kan det här vara det perfekta jobbet för dig! 


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Tillträde efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 24/3 - 2019.

Intervjuer planeras att ske 28-29/3 - 2019. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

I den här rekryteringen kommer urvalsarbete att ske löpande under annonseringsperioden.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Emmelie Landström
Enhetschef
021-17 37 56

Caroline Suurna
Kurator och samordnare
021-17 37 87

Lotta Almroth
Vision
021-17 58 06

Ove Carlsson
SSR
019 - 21 40 79
regionombud.orebro@akademssr.se

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor