Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kurator till Ätstörningsenheten

Refnr: 20190372

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. Nu utökar vi med en till kurator till vår verksamhet.

"Ätstörningsenheten är en arbetsplats i ständig utveckling och har gett mig stort utrymme för att utvecklas i min yrkesroll. Det är ett utmanande behandlingsarbete där jag både arbetat med barn, ungdomar och vuxna vilket gjort arbetet spännande".


Madelene Kurator

 

Om arbetsplatsen

Ätstörningsenheten arbetar med och finns till för patienter med ätstörningsproblematik och vår målgrupp är barn och ungdomar och vuxna främst upp till 35 år. Fördelen med att vi arbetar med patienter i ett stort åldersspann är att vi kan bibehålla kontinuiteten i vården och samarbetar med Barnkliniken, Medicinkliniken, Vuxenpsykiatrin öppen- och slutenvård, samt BUP slutenvård. Vi är en stabil arbetsgrupp av sjuksköterskor, psykologer, läkare, behandlingsassistent, sjukgymnast, dietist, medicinsk sekreterare och kurator som hela tiden hjälps åt. På vår enhet vill vi ha öppna dörrar, vilket gör att man aldrig känner sig ensam med ett problem. Vi är mycket stolta över vår verksamhet och målet är att vi ska bedriva en god vård med hög kvalitet som utgår från våra nationella riktlinjer. Vår strävan är att våra patienter, anhöriga och våra samarbetspartner alltid ska mötas av ett bra bemötande och hög professionalitet. 

 

Arbetsuppgifter

Som kurator på Ätstörningsenheten så arbetar du med behandlingsarbete framförallt i samtal. Samtalen kan vara dels med enskilda, men också med familjer där man har en medlem som lider av en ätstörningsproblematik. Ibland arbetar man ensam med sin patient och ibland tillsammans med en kollega, allt utifrån vad som är bäst i det enskilda fallet. En fördel på Ätstörningsenheten är att vi arbetar med ett relativt begränsat uppdrag, vilket gör det möjligt för oss att specialisera oss på målgruppen och ta till oss nya rön. Vi har goda förutsättningar att utföra vårt arbete och tid att reflektera och arbeta med olika utvecklingsområden inom enheten.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en Socionomexamen. Vi ser gärna att du har steg 1 samt gärna har arbetat med behandlingsarbete. Ytterligare en merit är om du har arbetat med familjer. Som person så ser vi att du trivs att arbeta i team.  Du tar också ansvar för dina arbetsuppgifter och driver på för att få saker att hända. Du gillar att utveckla och förbättra, samt har ett gott bemötande och en empatisk framtoning. Då vi har ett ansvar att dokumentera så vill vi att du är strukturerad, har en förmåga att tänka om vid oförutsedda händelser samt har en förmåga att samverka med olika yrkesgrupper och samverkanspartners.


Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer att börja kalla till intervjuer i början av vecka 33 och intervjuer kommer att hållas i v 34 och 35.

Välkommen med din ansökan senast 30 juni 2019

Titta gärna på vår informationsfilm:
https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Maria Stefansson
Enhetschef Ätstörningsenheten
021- 17 56 36

Irene Grahn
Vision
021-17 36 63

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor