Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

KULT - Kompletterande underläkartjänstgöring för dig med examen inom EU

Refnr: 20190028

Är du utbildad läkare i annat EU-land än Sverige och intresserad av att lära dig om svensk hälso- och sjukvårdskultur? Vill du förbereda dig inför en ST-tjänstgöring inom Region Västmanland? Då ska du söka till Region Västmanlands KULT-tjänst!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 

 

KULT-utbildning i Region Västmanland

Syftet med kompletterande underläkartjänstgöring (KULT) är att underlätta för dig som är legitimerad läkare med examen från utländskt lärosäte inom EU att introduceras i svensk hälso- och sjukvårdskultur. Tjänsten ger dig en introduktion i det praktiska arbetet genom kliniskt arbete och du får en högre kompetens via olika utbildningstillfällen.

Tjänstgöringsperioden är 12 månader. Vid starten får du en personlig handledare som följer dig under året. Du tilldelas även en handledare under respektive block. Då denna tjänstgöring går parallellt med allmäntjänstgöring (AT) följer du i möjligaste mån AT-läkarnas introduktionsprogram och deltar på de veckovisa föreläsningarna och utbildningsdagar såsom juridikkurs. Du erbjuds två valfria veckor.


Upplägg

  • Introduktionsvecka tillsammans med AT-läkarna
  • 3 månader internmedicin
  • 3 månader akutplaceringar, fördelat på kirurgi, ortopedi och medicin
  • 3 månader psykiatri
  • 3 månader allmänmedicin.


Kvalifikationer

Du som söker har svensk läkarlegitimation med läkarexamen från utländskt lärosäte inom EU, din examen ska inte vara äldre än två år. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Det är meriterande med intresse inom allmänmedicin eller vuxenpsykiatri. Erfarenhet inom sjukvården är ett plus. Eftersom vi ser detta som ett led i vår framtida läkarförsörjning ser vi det som ett plus om du har lokal förankring.


Anställningsvillkor

Visstidsanställning ett år, heltid. Tillträde är 20 maj och 26 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan senast 3 mars 2019

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Åsa Söderström
AT-samordnare
021-17 40 39
asa.soderstrom@regionvastmanland.se

Karin Nordfors
Ordförande SYLF
070-333 95 01

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor