Kontaktsjuksköterska Lungcancer till Medicinkliniken Västerås

Refnr: 20200443

Arbetsbetsuppgifter

Gillar du att vara spindeln i nätet?

Som kontaktsjuksköterska på Medicinsk dagvårdsavdelning är det du som samordnar allt gällande utredningen av patienten.
Från första dagen när remissen kommer till lungmottagningen så finns du där vid sidan av patienten. Du bistår med din medicinska kompetens och kunskap lika mycket som din medmänsklighet och din empati.
Du finns med i hela kedjan för att bevaka ledtider. Du finns med vid mottagningsbesök på Lungmottagningen, assisterar och tar hand om patienten i samband med undersökningar och har kontakt med övriga aktörer för att underlätta för patienten. Samtidigt finns du bara ett telefonsamtal bort vilket gör att ni under en tid får ett nära samarbete och att du ofta kommer att känna dig oerhört betydelsefull för patient och närstående.

Låter det här som ett jobb som skulle passa dig?

Vi jobbar dagtid måndag till fredag.

Du kommer att dela uppdraget som kontaktsjuksköterska med en person som finns här och har erfarenhet av arbetet sedan många år tillbaka.

Vi har ett nära samarbete mellan läkare och sjuksköterska och även med andra aktörer inom och utanför regionen.

Lungcancervården i Västmanland är uppbyggd så att vi på Medicinklinikens lungsektion ansvarar för all utredning fram till att patienten får sin diagnos.
De patienter som får en kurativ behandling fortsätter sina kontroller hos oss medan de som ska behandlas med cytostatika och/eller strålbehandling flyttas över till Onkologikliniken.
Du kommer att arbeta i team tillsammans med den andra kontaktsjuksköterskan och ha ett nära samarbete med våra lungläkare.
På vår dagvårdsavdelning arbetar även flera andra kontaktsjuksköterskor och på enheten har vi även undersköterskor och sekreterare som kompletterar vårt team.
På Medicinsk dagvårdsavdelning arbetar vi mot flera olika medicinska specialiteter vilket gör att du i ditt arbete även kommer att komma i kontakt med andra patientgrupper, främst patienter med gastroenterologiska och hematologiska diagnoser.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med kontaktsjuksköterskeutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av lungsjukvård eller arbetserfarenhet som kontaktsjuksköterska. Har du kunskap om lungcancer och Cosmic ser vi det som ett plus.
Är du en lugn, empatisk och serviceinriktad person så kan det här vara ett perfekt jobb för dig. För dig är det en självklarhet att vilja hjälpa andra. Du har ett bra bemötande mot såväl patienter och anhöriga som kollegor. Du tar ansvar för din uppgift, är strukturerad och drivande i ditt arbete och är en kunskapsresurs för andra.

Tillsvidareanställning 100%, dagtid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2020.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Ida Hedberg
Enhetschef