Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verksamhetschef till Patientnämndens kansli

Refnr: 20180148

Vill du bidra till ökad patientsäkerhet och kvalitetsutveckling? Lockas du av att få se helheten i vården? Då ska du söka detta uppdrag.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som chef för Patientnämndens kansli leder du enhetens arbete och utvecklar verksamheten mot uppsatta mål. Du ansvarar för personal, ekonomi, arbetsmiljö samt kvalitetssäkring, information och utbildning. Du är ansvarig tjänsteman gentemot Patientnämnden och har ett nära samarbete med Patientnämndens ordförande.

I uppdraget ingår samarbete med övriga Patientnämnder såväl regionalt som nationellt. Du samverkar med patientsäkerhetsteamet vad gäller patientsäkerhet och kvalitetsutveckling. Viss del av ditt arbete är att ha egna handläggningsärenden.

Du samarbetar med representanter för hälso-och sjukvården såväl i regionen som i länets kommuner. Du ingår i ledningsgrupp för Centrum för Hälso- och sjukvårdsutveckling.

Om arbetsplatsen

Patientnämnden är en fristående, opartisk instans dit patienter och anhöriga som vill rådgöra om eller har synpunkter på vård och omsorg kan vända sig. Vårt ansvarsområde är all offentligt finansierad hälso- och sjukvård och vi försöker lösa problem genom att utreda omständigheter, diskutera och föreslå lösningar.

Arbetsgruppen består idagsläget av fyra handläggare med olika bakgrund från hälso- och sjukvården och vi handlägger cirka 1 300 ärenden per år.

Vi erbjuder dig:

  • ett arbete som baseras på kunskap och forskning
  • möjligheten att jobba lokalt, regionalt och nationellt
  • leda en grupp medarbetare som har ett stort engagemang
  • möjligheten att vara den förmedlande länken mellan patient och vård


Kvalifikationer

Du som söker ska ha utbildning på universitets/högskolenivå och dokumenterad utbildning i chefs-/ledarskap. Du får gärna ha utbildning i analys och utredningsarbete, händelseanalys. För att lyckas i den här rollen ska du ha erfarenhet av arbete som chef med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar och av att hålla i muntliga framföranden. Då du ska vara ledare för en grupp medarbetare vill vi att du har goda kunskaper inom chef-/ledarskap, och arbetsmiljö, samverkan samt arbetsrätt. Eftersom verksamheten du leder är övergripande enhet så vill vi att du har kunskap om vårdens innehåll och hälso- och sjukvårdens organisation. Därutöver vill vi att du har grundläggande ekonomiska kunskaper och datakunskaper. Du skriver mycket i ditt arbete, därför är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket.

Dina kunskaper och erfarenheter är självklart viktiga. Vi lägger dock stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du är initiativtagande och relationsskapande. Du relaterar till din omgivning på ett på ett lyhört och smidigt sätt. Du gillar att ha höga ambitioner och höga mål och vill gärna nå dina mål. Dina medarbetare motiverar du och förser med de befogenheter de behöver. Du trivs att stå inför en grupp och förmedla ditt budskap och får andra att förstå det. Om du tänkter och agerar strategiskt kommer du trivas hos oss.


Anställningsvillkor

Tidsbegränsat uppdrag i fyra år med tillsvidareanställning inom grundprofessionen

Välkommen med din ansökan senast 8 april 2018

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Anne-Marie Svensson
Hälso- och sjukvårdsdirektör
anne-marie.svensson@regionvastmanland.se

Irene Grahn
Vision
021-17 36 63

Ingrid Edman
Vårdförbundet
021-10 41 30

Anna-Karin Segerberg
Ledarna
021-17 42 08

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor