Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

IT- och Mediepedagog till enheten Kulturutveckling

Refnr: 20190667

Vill du ha en spännande roll där du är med och utvecklar samt påverkar kulturlivet i Västmanland? Som ett resultat av regeringens program digitalt först för digital förnyelse av det offentliga Sverige pågår nu ett arbete med digital utveckling av folkbiblioteken. Vi söker nu en IT- och mediepedagog som kan bidra i den utvecklingsresan. Då ordinarie befattningshavare är föräldraledig söker vi nu en vikarie. Är du intresserad?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

  

Arbetsuppgifter
Tillsammans med andra kulturutvecklare utgör du en viktig resurs för kulturutveckling i länet där en av dina roller blir att stödja det digitala utvecklingsarbetet inom folkbiblioteken. Utifrån den regionala biblioteksplanen kommer du att stödja kommunernas kvalitetsarbete genom att inspirera, handleda och utveckla användningen av digitala och mediala möjligheter. Delar av det arbetet handlar om att planera och genomföra olika typer av kompetenshöjande insatser för folkbiblioteken som tex utbildning i att skapa digitalt innehåll, analysera och bearbeta data och information, datasäkerhet etc.

Inom ramen för pågående samverkansarbete mellan folkbiblioteken i länet, civilsamhället, lokala kulturlivet och regionala kulturverksamheter blir du en del i utvecklingen av biblioteken som mötesplatser.


Om arbetsplatsen
Enheten Kulturutveckling har i uppdrag att genom samverkan och förankring med kommuner och andra aktörer bidra till utveckling av kulturpolitiskt prioriterade områden utifrån den regionala kulturplanen. Verksamheten arbetar strategiskt med att främja kommunernas, civilsamhällets och kulturskaparnas samarbete för ökad kompetens och kvalitet. Övergripande regionala och statliga styr- och strategidokument är grunden för kulturutveckling i länet.

Hos oss finner du en arbetsplats som arbetar med ett hållbart arbetsliv. Här finns motiverade och engagerade kollegor och du finner en arbetsplats med hög delaktighet i de frågor som berör kulturutveckling. Du möts av en hög kompetens, respekt och ett stort engagemang och intresse för det vi gör.

Vi erbjuder dig:

  • ett meningsfullt arbete där du är med och påverkar kulturlivet i Västmanland
  • att vara del av ett mindre team med bra sammanhållning och samarbete
  • ett självständigt arbete där du får ta initiativ och driva frågor
  • en utåtriktad roll med mycket samarbete och samverkan tillsammans med andra
  • en trevlig och hälsofrämjande arbetsplats där du som medarbetare är viktig för oss
  • Bra förmåner för dig som anställd. Läs gärna mer här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/ 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har, en för tjänsten, relevant eftergymnasial utbildning och gärna erfarenhet av pedagogiskt arbete inom IT och media. Du har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, samt god datavana och ett brinnande intresse för digitala frågor. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från utvecklingsarbete inom biblioteksverksamhet och erfarenhet från arbete i Creative Cloud.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga kompetenser. Rollen kräver initiativförmåga och att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och du kan anpassa sättet att förmedla budskapet till olika mottagare.

Rollen innebär många kontaktytor varför det blir viktigt att du är utåtriktad och har lätt för att skapa goda relationer och bra samarbeten.


Anställningsvillkor
Vikariat med start snarst möjligt t.o.m. 31 december 2020. Heltid, dagtid.

 

Välkommen med din ansökan senast 24 oktober 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte Wedérus
Enhetschef för Kulturutveckling
021-17 45 68

Cajsa Broström
Facklig kontakt för DIK
021-173911

Christer Söderqvist
Facklig kontakt för Vision
021-17 61 26

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor