Till innehåll
Logotyp Region Västmanland
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Introduktionstjänst i Västmanland - för dig med läkarexamen inom EU

Refnr: 20180671

Är du utbildad läkare i annat EU-land än Sverige och vill introduceras i svensk hälso- och sjukvårdskultur?

Inom Region Västmanland tillsätter vi nu två Introduktionstjänster - en handledarledd utbildning inom Allmänmedicin för legitimerad läkare med examen inom EU.

 

Syftet med Introduktionstjänsten är att underlätta för legitimerade läkare, med examen från utländskt lärosäte inom EU, att introduceras i svensk sjukvårdskultur och förberedas inför specialisttjänstgöring (ST) i Allmänmedicin inom Landstinget Västmanland.

Tjänsten innebär en introduktion i det praktiska arbetet på vårdcentral genom kliniskt arbete under handledning samt en höjd teoretisk kompetens genom egenstudier respektive via de utbildningstillfällen denna anställning erbjuder.

 

Tjänstgöring

I samarbete med AT-centrum på Västerås sjukhus deltar du under de första veckorna i AT-läkarnas grupputbildning, dels grundläggande introduktion, dels introduktion inför placering i Primärvården. Därefter ingår 1 veckas introduktionsprogram på Oxbacken Vårdcentral, för att lära känna de olika yrkeskategorierna och deras arbetsuppgifter.

Under hela utbildningstiden sker kontinuerlig handledning, dels dagligen beträffande det löpande kliniska arbetet, dels genom personlig handledningstid varje vecka. Du deltar i vårdcentralens möten och utbildningar och kommer dessutom delta i AT-läkarnas veckovisa utbildningstillfällen.

Kontinuerlig utvärdering av din utbildning och kompetens sker i samråd med din huvudhandledare. Efter godkänd Introduktionstjänst bereds möjlighet till fortsatt utbildning som ST-läkare i Allmänmedicin inom Landstinget Västmanland.

Om du är nyfiken och vill veta mer om introduktionstjänsten så berättar vår läkare Samir mer här.

 

Kvalifikationer

Svensk läkarlegitimation och läkarexamen från utländskt lärosäte inom EU. Goda medicinska kunskaper. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (C1 enligt CEFR). Meriterande är erfarenhet och kunskap inom primärvården.

Vi ser att du har en personlig mognad, ett gott kliniskt omdöme och förmåga att bemöta våra patienter med en empatisk inställning samt arbetar bra med andra människor.

Din avsikt med denna 6-månaders utbildning är att förvärva ett terapeutiskt förhållningssätt med förmåga till helhetssyn och en god patient-läkarrelation i diagnostik och terapi, som du sedan har som grund när du påbörjar din ST-utbildning i Allmänmedicin.

Urval, intervjuer och anställning sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Intag sker fyra gånger per år - i februari, maj, augusti och i november.

 

Anställningsvillkor

Visstidsanställning under 6 månader med placering på Utbildningsenheten Oxbacken Vårdcentral i Västerås.

Tillträde är 18 februari 2019.

 

Välkommen med din ansökan senast 15 november 2018.

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor