Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Introduktionstjänst i Västmanland - för dig med läkarexamen inom EU

Refnr: 20190090

Är du utbildad läkare i annat EU-land än Sverige och vill introduceras i svensk hälso- och sjukvårdskultur?

Inom Region Västmanland tillsätter vi nu två Introduktionstjänster - en handledarledd utbildning inom allmänmedicin för legitimerad läkare med examen inom EU.

 

Syftet med Introduktionstjänsten är att underlätta för legitimerade läkare, med examen från utländskt lärosäte inom EU, att introduceras i svensk sjukvårdskultur och förberedas inför specialisttjänstgöring (ST) i Allmänmedicin inom Region Västmanland.

Tjänsten innebär en introduktion i det praktiska arbetet på vårdcentral genom kliniskt arbete under handledning samt en höjd teoretisk kompetens genom egenstudier respektive via de utbildningstillfällen denna anställning erbjuder.

 

Tjänstgöring

I samarbete med AT-centrum på Västerås sjukhus deltar du under de första veckorna i AT-läkarnas grupputbildning, dels grundläggande introduktion, dels introduktion inför placering i Primärvården. Därefter ingår 1 veckas introduktionsprogram på Oxbacken Vårdcentral, för att lära känna de olika yrkeskategorierna och deras arbetsuppgifter.

Under hela utbildningstiden sker kontinuerlig handledning, dels dagligen beträffande det löpande kliniska arbetet, dels genom personlig handledningstid varje vecka. Du deltar i vårdcentralens möten och utbildningar och kommer dessutom delta i AT-läkarnas veckovisa utbildningstillfällen. 

Kontinuerlig utvärdering av din utbildning och kompetens sker i samråd med din huvudhandledare. Efter godkänd Introduktionstjänst bereds möjlighet till fortsatt utbildning som ST-läkare i Allmänmedicin inom Region Västmanland.

 

Kvalifikationer

Svensk läkarlegitimation och läkarexamen från utländskt lärosäte inom EU. Goda medicinska kunskaper. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet och kunskap inom primärvården. En förutsättning är att intresse finns för framtida ST-tjänstgöring inom allmänmedicin.

Vi ser att du har en personlig mognad, ett gott kliniskt omdöme och förmåga att bemöta våra patienter med en empatisk inställning samt arbetar bra med andra människor. 

Din avsikt med denna 6-månaders utbildning är att förvärva ett terapeutiskt förhållningssätt med förmåga till helhetssyn och en god patient-läkarrelation i diagnostik och terapi, som du sedan har som grund när du påbörjar din ST-utbildning i Allmänmedicin.

 

Anställningsvillkor

Visstidsanställning under 6 månader med placering på Utbildningsenheten Oxbacken Vårdcentral i Västerås.

Tillträde är 19 augusti och 18 november. Intervjuer kommer att ske i maj och juni, det är ett löpande intag.

 

Välkommen med din ansökan senast 30 april 2019.

Kontaktpersoner

Mikael Sars
Handledningsansvarig, Utbildningsenheten Oxbacken
072-145 58 52

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor