Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

HR-chef 50 %

Refnr: 20190227

Har du en gedigen erfarenhet av personalarbete och vassa kunskaper inom arbetsrätt?

Vi söker dig som är väl förankrad i en HR-roll och som vill utvecklas i en tjänst där du både får möjlighet att arbeta operativt med HR-frågor men även ansvara för det strategiska HR-perspektivet i två spännande förvaltningar inom Region Västmanland.

Vi söker nu en HR-chef som ska stötta förvaltningarna Hjälpmedelscentrum och Kollektivtrafikförvaltningen på 25% vardera, totalt 50%

Välkommen till Region Västmanland, en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som i kombination med ditt grunduppdrag som HR-konsult ska stötta förvaltningarna Hjälpmedelscentrum och Kollektivtrafikförvaltningen som tillförordnad HR-chef. Ditt ansvar som HR-chef kommer vara att driva och utveckla HR-frågorna inom Hjälpmedelscentrum och Kollektivtrafikförvaltningen. Du kommer att ha strategiskt ansvar och kommer att arbeta med ett brett spektra av personalfrågor, med fokus på bland annat arbetsrätt, hälsofrämjande arbetsplatser, kompetensförsörjning och lönebildning. För att känna och vara insatt i dina verksamheter kommer du att vara ute på plats. I din roll kommer du även utgöra ett konsultativt och operativt HR-stöd inom personalfrågor till förvaltningsdirektörerna och verksamheternas chefer.

HR-chefen är en aktiv medlem i Hjälpmedelscentrums ledningsgrupp med ett särskilt ansvar för verksamhetsfrågor utifrån ett HR-perspektiv. En del av uppdraget är att bevaka omvärldsförändringar som påverkar regionens arbete, vilket förutsätter nära samarbete med bland annat HR-direktören, förhandlingschef samt övriga HR-chefer i regionen. HR-chefens ansvar är också att leda och säkerställa ett proaktivt HR-arbete som på ett kostnads- och tidseffektivt sätt stödjer förvaltningarnas verksamhetsutveckling och mål samt vara delaktig i förvaltningarnas planerings- och uppföljningsarbete inom HR-området.

 

Om arbetsplatsen

Hjälpmedelscentrum är en länstäckande verksamhet som arbetar med inköp, information och konsultation, lagerhållning och service av hjälpmedel för personer med rörelsehinder, kognitiva funktionsnedsättningar, kommunikationssvårigheter och för personer i behov av medicinska behandlingshjälpmedel. Hjälpmedelscentrum ansvarar även för samordning av inkontinenshjälpmedel. Verksamheten är intäktsfinansierad och styrs politiskt av en gemensam nämnd med representanter från regionen och länets 10 kommuner. 

Kollektivtrafikmyndigheten är en myndighet inom Region Västmanland som har fullt ansvar för den regionala kollektivtrafiken i länet. Myndigheten ansvarar för utveckling, planering och samordning av tåg- och busstrafik inom länet i samarbete med kringliggande län.


Kvalifikationer

Du som söker har en gedigen erfarenhet av personalarbete, exempelvis som HR-konsult, och mycket goda kunskaper inom arbetsrätt. Du har en högskoleutbildning med inriktning inom HR-området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig. Har du chefserfarenhet och erfarenhet av arbete inom en politikerstyrd verksamhet är det meriterande.

Som person har du hög integritet, är målinriktad, flexibel och trivs med att arbeta i en proaktiv roll där kontaktytorna är många. Tjänsten ställer stora krav på att du har förståelse för verksamheten samt att du kan kommunicera och skapa förtroende i organisationen.


Anställningsvillkor

Tidsbegränsat chefsförordnande på 50% till 31 december 2019

Rollen kommer att vara fördelad 50% i ditt grunduppdrag och 50% som HR-chef

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 24 mars 2019!

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

AnneChristine Ahl
Förvaltningsdirektör Hjälpmedelscentrum
021-174571

Arne Andersson
Förvaltningsdirektör Kollektivtrafikförvaltningen

Dennis Johansson
Fackl repr, Vision
021-17 48 44

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor