Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hörselpedagog till Hörselenheten

Refnr: 20190255

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 

 

 

Om arbetsplatsen

Hörselenheten är en del av Öron-Näsa-Halskliniken. Vi har verksamhet i Västerås, Köping, Sala och Fagersta. Hörselpedagogen blir anställd i Västmanland, utgår från Västerås men jobbar för hela länet.

Vi är ett gäng med audionomer, tekniker, kurator, psykolog, hörselpedagog, specialpedagog, teckenspråkslärare och administratörer som letar efter en ny medarbetare. Är du intresserad av att jobba i en sammanhållen hörselvård med allt under ett tak? Vi söker nu en Hörselpedagog som vill vara med och utveckla verksamheten i Västmanland.

 

Arbetsuppgifter 

Som Hörselpedagog på Hörselenheten har du ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och jobbar både enskilt och i team med kollegor från olika yrkeskategorier.

Hörselpedagogen träffar patienter med utökat behov av stöd och hjälp kring sin hörselsituation. Dessa samtal kan ske enskilt eller tillsammans med en kollega tex kurator, psykolog eller audionom/hörseltekniker beroende på hörselskadans art och patientens behov. Hörselpedagogen är också den som vid behov ger information om hörskador och konsekvenser till anhöriga och närstående.

Hörselpedagogen ger support till Hörselombud, Syn- och Hörselinstruktörer i länet samt är kontaktperson och sammanhållande länk mot CI-klinikerna. Detta innebär att anordna CI-träffar för vuxna CI-brukare, hålla kontakt med CI-firmor och CI-kliniker samt träffa patienter aktuella för CI inför och efter operation för information, behovsanalys och uppföljning.

Hörselpedagogen har stor kunskap om hörapparater, CI och hörseltekniska hjälpmedel såsom FM, telefontillbehör samt hjälpmedel i hemmet och förskriver vissa hörseltekniska hjälpmedel.

I tjänsten ingår att vid behov göra hembesök för träning kring hjälpmedel enskilt eller tillsammans med syn- och hörselinstruktörerna i länet.

I mån av tid kan hörselpedagogen också föreläsa inför intresseorganisationer och anordna s.k. ”hörselcaféer”.

Hörselpedagogen har till stor del ett självständigt arbete och styr sin tid och planerar in kurser, besök och informationer. Förbereder upplägg och material samt meddelar enhetens sekreterare eller administratör som upprätthåller deltagarlistor, beställningar etc. 

 

Kvalifikationer

Ett absolut krav är att du är utbildad audionom, hörselpedagog eller hörselvetare. Meriterande är erfarenhet av pedagogiskt arbete samt samtalsmetodik ex.vis MI.

I ditt arbetssätt är du trygg och stabil och tar ansvar för dina uppgifter. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att ta egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. I ditt arbetssätt kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.  

 

Anställningsvillkor

Tillsvidaretjänst med tillträde efter överenskommelse.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete med möjlighet till individuella kompetensplaner och friskvårdssatsningar av olika slag.

 

Sista ansökningsdag 26 april 2019. 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Ann-Sofie Andertoft
Enhetschef Hörselenheten
021-17 38 59

Annica Öhgren
Audionom
021-17 59 25

Camilla Ivarsson
SRAT
021-17 34 73

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor