Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hematolog/erfaren ST-läkare med inriktning hematologi

Refnr: 20190018

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Som specialistläkare/överläkare inom hematologi kommer du att arbeta med maligna och benigna hematologiska sjukdomar. Vi behandlar alla hematologiska diagnoser utom högmaligna lymfom som sköts av vår onkologavdelning. Vi behandlar akuta leukemier och ger eftervård direkt efter stamcellstransplantation p.g.a. myelom samt sköter kontroller efter den akuta fasen hos allogentransplanterade patienter.

Som ST-läkare gör du upp en utbildningsplan tillsammans med din handledande hematolog. Det kommer att finnas med en hematologisk orientering under hela utbildningen och efter avslutad utbildning i internmedicin återstår 2,5 år ren hematologisk inriktning. Ett av dessa år brukar genomföras som randutbildning i Uppsala (transplantation, immunologi, patologi) och Stockholm (koagulation).

Utifrån din erfarenhet kommer du att delta i jourarbete.


Om arbetsplatsen

Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Västerås har ca 50 specialister som bedriver högspecialiserad verksamhet inom internmedicinska subspecialiteter samt neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare årligen och utbildar för närvarande ett 20-tal ST-läkare. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet på kliniken och positiva omdömen från studenter vid Uppsala Universitet.

Hematologsektionen är en del av Medicinkliniken. Vi är i dagsläget två specialister i hematologi, en specialist i internmedicin som f.n. genomför randutbildning på universitetssjukhus, samt ytterligare två erfarna ST-läkare. Vi har en omfattande dagsjukvård samt mottagning. Vårdavdelningen för våra patienter med blodsjukdomar delar vi med gastroenterologen, totalt 18 vårdplatser. Blod-mag-tarmavdelningen är lokaliserad i en av Sveriges modernaste vårdbyggnader med ändamålsenliga lokaler med huvudsakligen enkelrum och gott om personalutrymmen. Diagnostiskt centrum tillhör hematologsektionen där hematolog rondar och driver utredningar i tre standardiserade vårdförlopp (lymfom, cancer med okänd primärtumör och allvarliga symtom som kan tyda på cancer) tillsammans med onkolog och ST-läkare.

Vårt primära upptagningsområde täcker ca 165 000 invånare, men för regionövergripande verksamheter har vi ansvar för hela Västmanlands befolkning på ca 270 000 invånare. Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom hematologi och internmedicin alternativt ST-läkare med inriktning hematologi. Meriterande är erfarenhet av medicinsk akutverksamhet liksom pedagogisk erfarenhet, ledarerfarenhet, forskning och utvecklingsarbete.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har lätt för att samarbeta och Du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Jourtjänstgöring ingår.

Tillträde: efter överenskommelse. 


Välkommen med din ansökan senast 26 maj 2019


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

 

Kontaktpersoner

Milena Sundstedt
Verksamhetschef
021-17 37 04

Per Lenngren Hysing
Facklig företrädare, Läkarföreningen
021-17 30 00 (vxl)

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor