Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Handläggare till Patientnämndens kansli

Refnr: 20200305

Tycker du det skulle vara spännande att få inblick i politiken och vill arbeta med patientsäkerhetsfrågor där patientens rättigheter och synpunkter tas tillvara? Har du intresse av att skriva rapporter och göra analyser? Då är det kanske dig vi söker.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som handläggare arbetar du både operativt och strategiskt. Du kommer att handlägga enskilda patientärenden och ha kontakt med patienter, närstående, personal och chefer för olika verksamheter och myndigheter. Du har en rådgivande funktion och kommer bland annat att ge information om rättigheter i sjukvården, hälso- och sjukvårdens regelverk och organisation samt annan relevant information om Region Västmanlands riktlinjer.

En stor del av arbetet innebär kontakter i telefon och administrering av inkommande ärenden. Du kommer även att presentera och kommunicera både skriftligt och muntligt till olika verksamheter, intressentgrupper och politiker i Patientnämnden. Du kommer att ha egna ansvarsområden.


Om arbetsplatsen

Patientnämnden är en fristående, opartisk instans dit patienter och anhöriga som vill rådgöra om eller har synpunkter på vård och omsorg kan vända sig. Vårt ansvarsområde är all offentligt finansierad hälso- och sjukvård och vi försöker lösa problem genom att utreda omständigheter, diskutera och föreslå lösningar.

Arbetsgruppen består i dagsläget av fyra handläggare med olika bakgrund från hälso- och sjukvården och vi handlägger cirka 1 000 ärenden per år.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och med fördel erfarenhet inom området hälso- och sjukvård. Erfarenhet av att göra analyser ser vi som meriterande likväl som erfarenhet av motiverande samtal. Har du även erfarenhet inom området och kunskap om regionen som organisation så är det en fördel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att hålla i utbildningar och delta i projektarbete. Du har goda datakunskaper.

Då tjänsten innebär många kontakter med människor så vill vi att du är du stabil och trygg i dig själv och har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift i svenska. Du är van vid att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är genuint intresserad av att hjälpa människor och ser problemlösning som en positiv utmaning. I ditt arbete tar du ansvar och du har förmåga att strukturera och ta egna initiativ.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.  


Välkommen med din ansökan senast 7 juni 2020

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Anna am Zoll
Verksamhetschef
021-17 59 05
anna.amzoll@regionvastmanland.se
Harriet Lindqvist
Vårdförbundet
021-10 41 62

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor