Forskarförordnande vid Centrum för klinisk forskning Västerås

Refnr: 20200040

m arbetsplatsen

Centrum för klinisk forskning (CKF) är en organisation vars verksamhet inom hälso- och sjukvården innebär möjligheter till egen forskning. CKF erbjuder också handledningshjälp och kursverksamhet. Verksamheten syftar till att ytterligare höja vårdpersonalens kunskaper för att stärka en säker och kostnadseffektiv vård.

Verksamheten bygger på ett avtal mellan Uppsala universitet och Region Västmanland om samarbete vad gäller forskning, forskarutbildning och grundutbildning av läkare. Avtalet avser att utöka och stärka forskningsverksamheten inom Region Västmanland. Doktorander kan registreras vid CKF och disputation kan ske i Västerås. Sedan 1999 har vi haft 66 disputationer vid CKF. Antal publikationer i refereebedömda tidskrifter drygt 880. Vi har cirka 35 anställda medarbetare, varav fem professorer, sex docenter och 14 medicine doktorer. I nuläget är 24 doktorander registrerade vid CKF.

Dessa förordnanden är utpräglade meriteringstjänster för att erhålla professur. Det innebär att man skall ha en plan för sin vetenskapliga och pedagogiska meritering. Denna plan, tillsammans med hur väl man bidrar till CKF:s utveckling, ligger till grund för årliga uppföljningar. Detta innebär att man aktivt skall delta i undervisning, handleda, bedriva egen forskning, medverka till att utveckla CKF:s olika verksamheter, delta i olika bedömningsgrupper samt visa ett starkt ”department citizenship” eller medarbetarskap, i enlighet med Uppsala universitets handlingsplan för kvalitetsarbete. Ett utökat karriärsstöd finns nu för UU, https://mp.uu.se/web/nyheter/-/nytt-karriarcentrum-for-personal-i-akademin

Det kommer att finnas möjlighet att även knyta starkare band med akademin genom ett avtal där vi avser att dessa forskarförordnaden även kopplas till kliniska lektorat, antingen till Uppsala universitet eller till Mälardalens högskola beroende på den sökandes grundprofession. Dessa kliniska lektorat gör det möjligt att vara med att utforma grundutbildningarna för framtidens medarbetare, samt att utveckla kompetensen inom regionen.

Sökanden ska ha en docentur samt en grundanställning inom Region Västmanland. Tjänsterna är öppna för personal med olika yrkesbakgrund, exempelvis dietister, folkhälsovetare, kuratorer, läkare, tandläkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, psykologer och tandläkare. Meritförteckning med aktuella publikationer och kopior av examina och akademiska meriter skall bifogas, liksom genomarbetade projektplaner inklusive planer för finansiering av egna vetenskapliga arbeten inom forskartjänsten. Idé-skisser beaktas, men väger lättare. Rekommendationsbrev, finansieringsintyg och kontaktuppgifter till referenspersoner uppmuntras.

Tidsbegränsad anställning, 2-års förordnande, med placering i Västerås. Möjlighet till förlängning finns om man uppvisar adekvat progress i sin meritering. Vi förväntar oss att man meriterat sig till professur inom 6–8 år.
Deltid upp till 50 % vid Centrum för klinisk forskning, som finansieras till 25 % av CKF och 25 % av den sökandes forskargrupp eller motsvarande. Även deltider på lägre procent kan förekomma, men finansieringen delas på samma sätt. Denna motfinansiering kan därmed se mycket olika ut beroende på den sökandes, eller den forskargrupp sökanden tillhör, och dess tillgång till externa och interna forskningsmedel. Individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde efter överenskommelse.

Till denna ansökan utnyttjar vi Researchwebs ansökningssystem. Du som redan har inloggningsuppgifter till Researchweb loggar in som vanligt. I annat fall registrerar du dig som ny användare på sidan. För att du ska få en rättvis bedömning är det viktigt att du uppdaterar din CV-information i systemet. Det gör du genom att klicka på ditt namn längst upp till höger på startsidan, och sedan på Redigera CV. Även medarbetare måste uppdatera CV i Researchweb vilket vi uppmanar den sökande att tillse.

Sista ansökningsdag är 28 februari 2020.

Ansök via denna länk:

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kent Nilsson