Forskarförordnande vid Centrum för klinisk forskning (CKF) Västerås

Refnr: 20190491

Centrum för klinisk forskning (CKF) är en organisation vars verksamhet inom hälso- och sjukvården innebär möjligheter till egen forskning. CKF erbjuder också handledningshjälp och kursverksamhet. Verksamheten syftar till att ytterligare höja vårdpersonalens kunskaper för att stärka en säker och kostnadseffektiv vård.

Verksamheten bygger på ett avtal mellan Uppsala universitet och Region Västmanland om samarbete vad gäller forskning, forskarutbildning och grundutbildning av läkare. Avtalet avser att utöka och stärka forskningsverksamheten inom Region Västmanland. Doktorander kan registreras vid CKF och disputation kan ske i Västerås. Sedan 1999 har vi haft 63 disputationer vid CKF. Antal publikationer i refereebedömda tidskrifter drygt 830. Vi har cirka 30 anställda, varav fem professorer, sex docenter och 15 medicine doktorer. I nuläget är 25 doktorander registrerade vid CKF.

Dessa förordnanden är utpräglade meriteringstjänster för att erhålla professur. Det innebär att man skall ha en plan för sin vetenskapliga och pedagogiska meritering. Denna plan, tillsammans med hur väl man bidrar till CKF:s utveckling, ligger till grund för årliga uppföljningar. Detta innebär att man aktivt skall delta i undervisning, handleda, bedriva egen forskning, medverka till att utveckla CKF:s olika verksamheter, delta i olika bedömningsgrupper samt visa ett starkt ”department citizenship” eller medarbetarskap, i enlighet med Uppsala universitets handlingsplan för kvalitetsarbete. Ett utökat karriärsstöd finns nu för UU, https://mp.uu.se/web/nyheter/-/nytt-karriarcentrum-for-personal-i-akademin

Det kommer att finnas möjlighet att även knyta starkare band med akademin genom ett avtal där vi avser att dessa forskarförordnaden även kopplas till kliniska lektorat, antingen till Uppsala universitet eller till Mälardalens högskola beroende på den sökandes grundprofession. Dessa kliniska lektorat gör det möjligt att vara med att utforma grundutbildningarna för framtidens medarbetare, samt att utveckla kompetensen inom regionen.

Sökanden ska ha en docentur samt en grundanställning inom Region Västmanland. Tjänsterna är öppna för personal med olika yrkesbakgrund, exempelvis dietister, folkhälsovetare, kuratorer, läkare, tandläkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, psykologer och tandläkare. Meritförteckning med aktuella publikationer och kopior av examina och akademiska meriter skall bifogas, liksom genomarbetade projektplaner inklusive planer för finansiering av egna vetenskapliga arbeten inom forskartjänsten. Idé-skisser beaktas, men väger lättare. Rekommendationsbrev, finansieringsintyg och kontaktuppgifter till referenspersoner uppmuntras.

Tidsbegränsad anställning, 2-års förordnande, med placering i Västerås. Möjlighet till förlängning finns om man uppvisar adekvat progress i sin meritering. Vi förväntar oss att man meriterat sig till professur inom 6–8 år. Deltid upp till 50 % vid Centrum för klinisk forskning, som finansieras till 25 % av CKF och 25 % av den sökandes forskargrupp eller motsvarande. Även deltider på lägre procent kan förekomma, men finansieringen delas på samma sätt. Denna motfinansiering kan därmed se mycket olika ut beroende på den sökandes, eller den forskargrupp sökanden tillhör, och dess tillgång till externa och interna forskningsmedel. Individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 30 september 2019

Ansökan

Till denna ansökan utnyttjar vi Researchwebs ansökningssystem. Du som redan har inloggningsuppgifter till Researchweb loggar in som vanligt. I annat fall registrerar du dig som ny användare på sidan. För att du ska få en rättvis bedömning är det viktigt att du uppdaterar din CV-information i systemet. Det gör du genom att klicka på ditt namn längst upp till höger på startsidan, och sedan på Redigera CV. Även medarbetare måste uppdatera CV i Researchweb vilket vi uppmanar den sökande att tillse.

Ansökningsformuläret Forskarförordnande hittar du genom att klicka på följande länk, Researchwebs ansökningssystem: https://www.researchweb.org/is/ltv

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY