Enhetschef till Viksäng-Irsta vårdcentral, Västerås

Refnr: 20180280

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef på vårdcentralen ingår du i ledningsgruppen och kommer att ha en arbetsledande funktion för medarbetarna på Kraftkällan samt ansvara för deras arbetsplanering. Du håller i medarbetar- och lönesamtal för din grupp. Tjänsten innebär både ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetet karaktär förändras. Förbättringsarbete ingår också som en viktig del i det dagliga arbetet.

Viksäng-Irsta vårdcentral hör till resultatområde Primärvård som finns inom förvaltningen för primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet. Region Västmanlands egna vårdcentraler och verksamheter finns på flera orter i länet. Vi erbjuder primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vi anser att alla ska få vård av samma goda kvalitet och vi arbetar med gemensamma mål för att förbättra för våra patienter.

Viksäng-Irsta vårdcentral är en väl inarbetad och relativt stor vårdcentral i ett av Västerås ytterområden med gång- och cykelavstånd till centralstationen och centrum. I direkt anslutning till vårdcentralen finns parkering och bra bussförbindelser. På enheten finns ca 45 medarbetare och vi ansvarar för drygt 13000 listade patienter. Vår enhet omfattar läkar- och distriktssköterske-mottagning, mödra- och barnhälsovård samt rehabenhet med sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog och dietist. Vi arbetar för trygghet, god vård och hälsa tillsammans med patienten.

Du som söker har en högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård samt har erfarenhet av primärvård. Meriterande är chefs- och administrativa utbildningar samt att du har erfarenhet av arbetsledande funktion med ekonomi-, arbetsmiljö- och personalfrågor. Likaså ser vi att du har erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete som är en viktig del i vårt arbete på vårdcentralen. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift. Du har grundläggande datakunskaper och erfarenhet av journalsystemet Cosmic.

Du är trygg och stabil i din profession, väl strukturerad i ditt arbete och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du tar initiativ, är drivande och har mod att agera utifrån din egen övertygelse. Som chef leder och motiverar du din personal till engagemang och delaktighet. Du har en förmåga att bibehålla ditt lugn och visa omdöme även i stressade och pressade situationer, fattar beslut och agerar efter dessa. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har god samarbetsförmåga.

Viksäng-Irsta vårdcentral erbjuder dig

• Att vara chef för medarbetare med engagemang och kompetens.
  • Att vara delaktig i vårdcentralens utveckling.
  • Hjälp och stöd i din yrkesroll av chef och kollegor.
  • En trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling.
  • Individuell konsultation hos Regionens pensionshandläggare för pensionsplanering.
  • Fördelaktiga personalförmåner, läs mer här.

Tillsvidareanställning i din grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande, heltid, arbetstid dagtid måndag - fredag. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 15 april 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid

Maria Kättström
Verksamhetschef