Enhetschef till Palliativa enheten, Onkologikliniken Västerås

Refnr: 20190363

Är du en trygg ledare som vill vara delaktig i att driva och utveckla den palliativa verksamheten inom Onkologikliniken? Vi söker nu en enhetschef för ett delat ledarskap då en av våra chefer ska vara tjänstledig ett år. Palliationen är en verksamhet under ständig utveckling och där vi ser en expansion inom hemsjukvården. Låter det intressant?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag.

Som enhetschef leder du arbetet vid den palliativa enheten vilket inkluderar verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. Tillsammans med din chefskollega och medarbetare ska du behålla och utveckla kvaliteten i vården samt skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö. Det är viktigt att du har ett närvarande ledarskap som skapar förutsättningar för medarbetare att fokusera på patienterna.

I din roll ingår att:

• Ansvara för den dagliga verksamheten
  • Utveckla enheten tillsammans med medicinskt ansvarig överläkare, chefskollega och medarbetare
  • Nätverka med andra palliativa enheter i länet och nationellt i syfte att utveckla verksamheten
  • Delta i budgetarbetet samt produktions-och verksamhetsplanering tillsammans med verksamhetschef och biträdande verksamhets-chef
  • Delta i klinikens ledningsgrupp och samverka med verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och övriga enhetschefer i strategiska frågor

Onkologikliniken i Västerås erbjuder en sammanhängande kedja för cancervård. Kliniken består av en vårdavdelning, en modern strålbehandlingsavdelning, en dagvårdsavdelning som utför cytostatikabehandlingar och en palliativ enhet. Vården bygger på en helhetssyn av människan, vilket innebär att hänsyn tas till fysiska, psykologiska, sociala och existentiella faktorer.

Idag består klinikens palliativa verksamhet av en slutenvårdsenhet, ett avancerat hemsjukvårdsteam, en palliativ mottagning samt ett palliativt rådgivningsteam. Den palliativa verksamheten leds av två enhetschefer och en medicinskt ansvarig överläkare.

Vi söker dig med, en för tjänsten, relevant utbildning inom hälso-/sjukvård. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet från liknande typ av verksamhet och/eller erfarenhet från chefs- och ledarskap. Vi förutsätter att du har god datavana och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att leda, motivera och samordna grupper mot gemensamma mål. Du har lätt att skapa goda relationer och samarbeten och du är tydlig i din kommunikation. Vi söker dig som tar ansvar och har förmåga att strukturera och driva ditt arbete mot uppsatta mål.

Vikariat och tidsbegränsat förordnande som chef under 1 år. Tillsvidareanställning kan bli aktuell beroende på din grundprofession. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 26/5 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Gustaf Hedström
Verksamhetschef Onkologkliniken