Enhetschef till Ortopedkliniken Västmanlands sjukhus Västerås

Refnr: 20190837

Om tjänsten

Som enhetschef på ortopedklinikens ”dygnet runt vårdavdelning” leder och fördelar du tillsammans med sektionsledare arbetet för en arbetsgrupp på cirka 85 personer. Du är tydligt delaktig i utformningen av verksamheten och ingår i klinikens ledningsgrupp och är delaktig i hela klinikens utveckling. Genom ditt ledarskap och engagemang tillser du att verksamheten optimeras utifrån patientupplevd kvalitet och produktivitet. Du är även en viktig del i klinikens patientsäkerhetsarbete genom att skapa rutiner och tydliga arbetsbeskrivningar.

Ortopedkliniken i Västmanland har ansvaret för den ortopediska vården inom hela länet. Planerad dagkirurgi genomförs till stor del vid Västmanlands sjukhus Köping medan planerad inneliggande kirurgi samt all akutvård sker vid Västmanlands sjukhus Västerås. Ortopedkliniken i Västmanland har två mottagningar, en på Västmanlands sjukhus Västerås och en på Västmanlands sjukhus Köping samt två vårdavdelningar i Västerås. På kliniken finns även en rehabenhet. Vår målsättning är att vår arbetsplats ska bli ett föredöme inom framtidens offentliga sjukvård.

Minst treårig vårdutbildning. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet. Vi ser gärna att du har en relevant påbyggnadsutbildning inom t ex ledarskap.

Du är en person som tar stort ansvar för din uppgift och planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du behåller ditt lugn och agerar kontrollerat i stressiga situationer och fokuserar på rätt saker. Du ger inte upp utan arbetar till det att uppgifter är avslutade eller resultat uppnådda. Du utövar ditt ledarskap genom att förse andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå fram till uppsatta mål. Du skapar engagemang och delaktighet tillsammans med andra.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 29 januari 2020

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Per-Otto Olsson