Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till Öron-näsa-halskliniken

Refnr: 20190853

Vi söker en enhetschef till öron-näsa-halsmottagningen! Är du redan idag en erfaren ledare eller är du verksam inom vården, har rätt ledaregenskaper och redo att ta nästa kliv in i en ledande roll? I så fall är det kanske dig vi söker?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på öron-näsa halsmottagningen leder du arbetet och har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. Du ansvarar för ca 35 medarbetare i din grupp som innefattar sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du kvaliteten i arbetet och skapar förutsättningar för en god, stimulerande och hållbar arbetsmiljö. En stor del kommer att vara att säkerställa en väl fungerande bemanning inklusive schemafrågor. Du arbetar nära verksamhetschefen och kommer även att vara delaktig i ekonomi- och produktionsplaneringsarbetet och hålla i veckomöten. För att vården ska fungera bra är du en länk mellan alla yrkesgrupper som arbetar på kliniken. En annan viktig del kommer att vara att arbeta med patientsäkerheten och med ansvar för övriga utvecklings- och förbättringsarbeten som du samordnar inom gruppen. Även andra administrativa uppgifter kan förekomma.

Vi har en väl fungerande kompetent och stabil arbetsgrupp med stort engagemang. Vi har olika patientgrupper i olika åldrar vilket gör arbetet varierande och i ständig utveckling. Därför behöver du ha förmågan att kunna se verksamhetens utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi erbjuder dig

  • att vara chef för en stabil och kompetent medarbetargrupp med stort engagemang
  • att vara på en arbetsplats där det händer mycket och som befinner sig i ständig utveckling
  • hjälp och stöd i din yrkesroll av chefer, kollegor och administration,
  • en trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling,
  • chefsutbildning för att stärka dig i rollen,
  • fördelaktiga personalförmåner, läs mer här.

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på Öron-, näsa- och halsmottagningen i Västerås. Här arbetar medicinska sekreterare, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare som tillsammans erbjuder en kvalitativ och professionell vård. Vi möter patienter i alla åldrar.

Öron-näs-halskliniken bedriver mottagningsverksamhet i Västerås, Köping och Sala, och slutenvård i Västerås inkluderande onkologisk verksamhet. På ÖNH-mottagningen i Västerås finns även jourmottagning på vardagar. Vi erbjuder specialistvård vid öron-näs-halsbesvär och utför operationer på vår polikliniska operationsavdelning och på centraloperation. Inom kliniken arbetar ett 80-tal personer. Allergimottagning hjälper till med allergiutredningar och allergitester. Här utförs också allergivaccinationer. På kliniken bedrivs också forskning i samarbete med bland annat Centrum för klinisk forskning.

I kliniken ingår även Hörselenheten som är länsövergripande. Hörselenheten har en egen enhetschef och man bedriver mottagningsverksamhet i Västerås, Köping, Sala och Fagersta. På hörselenheten utförs hörselutredningar på både barn och vuxna av audionomer och audiologer samt individuell utprovning av hörselhjälpmedel. För rehabilitering står den tekniska, pedagogiska, rådgivande och stödjande delen av verksamheten med hjälp av bland annat kurator, pedagoger, psykolog och logoped. 

Vi värnar om att göra ett bra arbete för patienter och övrig personal och tillsammans vill vi föra kliniken framåt. 

Kvalifikationer

För att passa i tjänsten ser vi att du som söker har erfarenhet av hälso- och sjukvård. Önskvärt är att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Det är en fördel om du har en chefsutbildning och har erfarenhet i en arbetsledande funktion som inbegriper ekonomi-, arbetsmiljö- och personalfrågor. Eftersom vi är en verksamhet i ständig utveckling ser vi det som positivt på att du har erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete. En annan viktig del är samverkan med fackliga organisationer som vi också gärna ser att du har erfarenhet av.

Du som söker är kanske redan idag en erfaren ledare eller också är du verksam inom vården och redo att ta nästa steg in i en ledande roll? Oavsett vilket så är det viktigt att du har rätt ledarskapsförmågor och stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

För att passa hos oss är det viktigt med ett positivt förhållningssätt och en förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Du är en stabil person, som är trygg i ditt ledarskap och kan därför hantera situationer där du stöter på motstånd eller hinder. Du har förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt med fokus på vad som behöver prioriteras utifrån helheten. Viktigt är också att du är lyhörd inför dina medarbetare och har förmågan anpassa ditt ledarskap utifrån person och situation.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning i grundprofessionen, tidsbegränsat förordnande som chef i minst 4 år.

Heltid, tillträde snarast enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 1 mars 2020

 

Kontaktpersoner

Anders Östling
Verksamhetschef för ÖNH-kliniken
021-173030
Johan Knutsson
Tillträdande verksamhetschef på ÖNH-kliniken
021-17 58 68
Carin Ståbi Rinderud
Vision
021-173000
Susanne Morin
Vårdförbundet
021-17 33 09
Mona Bergström
Kommunal
021-17 37 74

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Enhetschef till Diabetes- Njur- och Lungavdelningen Västerås 2020-02-19
Enhetschef till Vuxenpsykiatriska mottagning 1 i Köping Västerås 2020-02-12
Enhetschef till BUP i Fagersta Västerås 2020-02-12

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor