Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till Laboratoriemedicin

Refnr: 20200343

Du kanske redan idag har en ledande befattning eller så är du intresserad av att ta nästa steg mot ditt första chefsuppdrag? Oavsett vilket, söker vi dig som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos andra. Till Labratoriemedicin och område special diagnostik söker vi nu enhetschef för ett vikariat. Hos oss får du en god möjlighet att utvecklas i ledarskapet och tillsammans med dina medarbetare, vara med och utveckla framtidens laboratoriemedicin i Västmanland.  

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö inom ditt område. Det innebär bland annat att leda, planera och vidareutveckla den egna verksamheten inom givna ekonomiska ramar och enligt övergripande verksamhetsplaner. Rollen innebär såväl operativa inslag så som att säkerställa bemanningen men också att arbeta med utveckling på strategisk nivå. Du ingår i ledningsgruppen för Laboratoriemedicin och är därmed också delaktig i den övergripande utvecklingen av verksamheten.

Inom Region Västmanland vill vi se ett ledarskap som är synligt, närvarande och coachande och som innebär att stödja och tillvarata medarbetarens kunskap och kompetens, möjliggöra medarbetarnas ansvarstagande, lärande och delaktighet.

Totalt är ni sju enhetschefer som även arbetar tillsammans kring olika gemensamma uppgifter. Det finns också möjlighet att utbyta erfarenheter och få stöttning i olika frågor.

Tjänsten är ett vikariat.


Om arbetsplatsen

Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och består av tre verksamhetsområden:

  • special diagnostik som omfattar mikrobiologi, patologi med cytologi samt specialkemi
  • jourlaboratoriet med dygnet runt verksamheten inklusive volymanalyser
  • vårdnära laboratorieverksamhet med transfusionsmedicin och den patientnära verksamheten


Inom verksamheterna finns de medicinska specialiteterna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi och transfusionsmedicin. Vi bedriver och utvecklar laboratoriebaserad diagnostik, behandling, vägledning samt utbildning. Våra medarbetare är verksamma inom olika yrkeskategorier såsom biomedicinska analytiker, läkare, cytodiagnostiker, undersköterskor sjuksköterskor, molekylärbiologer, kemister och labingenjörer. Vi bedriver verksamhet vid sjukhusen i Västerås, Köping, Sala samt Fagersta.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker eller har annan högskoleutbildning som arbetgivaren bedömmer som relevant för verksamhetsområdet. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av en ledande befattning,  chefs- och ledarskapsutbildning samt kunskaper gällande arbetsmiljöarbete. Det är även meriterande med erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet. För tjänsten krävs goda datorkunskaper inom framförallt Officeprogrammen. Du behöver också goda kunskap i svenska språket i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska.

 

Vi välkomnar dig som vill ha en möjlighet att utvecklas i ett ledarskap, oavsett om du har erfarenhet sedan tidigare i en ledande roll eller helt enkelt är nyfiken på att ta klivet mot ett chefsuppdrag. Viktigast för oss att du har ett stort intresse för dina medarbetare och har ett coachande förhållningsätt med förmåga att leda och motivera andra mot gemensamma mål. Du har en god helhetssyn och ett brett perspektiv på frågor  Som person är du trygg i dig själv, och skapar goda samarbeten genom att vara prestigelös men samtidigt tydlig i din kommunikation.  

Stämmer denna beskrivning in på dig? Ta chansen och sök!


Anställningsvillkor

 Tillträde snarast, vikariat 1 år med tillträde i september.

Välkommen med din ansökan senast 14 juni 2020

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Rolf Olsson
Biträdande Verksamhetschef Laboratoriemedicin
021-17 40 27
Sandralee Gustavsson
Vårdförbundet
sandra.gustavsson@regionvastmanland.se
Maria Hillman Bergman
Kommunal
021-17 33 46
Dennis Johansson
Vision
021-17 48 44
Mats Stenberg
Läkarföreningen
021-17 51 40
Mikael Larzon
Sveriges ingenjörer
021-17 46 18

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Enhetschef till Vuxenpsykiatriska beroendemottagningen, Region Västmanland Västerås 2020-05-29

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor