Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till Laboratoriemedicin

Refnr: 20200416

Är du en ledare med förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare? Nu söker vi en enhetschef som är nytänkande och öppen för förändrings- och utvecklingsarbete. Lockas du av att, tillsammans med dina medarbetare, ta tillvara möjligheterna för att utveckla framtidens laboratoriemedicin i Västmanland? Då kanske det är dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö inom ditt område. Det innebär bland annat att leda, planera och vidareutveckla den egna verksamheten inom givna ekonomiska ramar och enligt övergripande verksamhetsplaner. Vi förordar ett ledarskap med stort fokus på medarbetarna genom att tillvarata deras kompetens och skapa goda förutsättningar för delaktighet, samarbete och utveckling. Rollen innebär såväl operativa inslag såsom att säkerställa bemanningen men också att arbeta med utveckling på strategisk nivå. Du ingår i ledningsgruppen för Laboratoriemedicin och är därmed också delaktig, tillsammans med medarbetarna, i den övergripande utvecklingen av verksamheten.

Inom Region Västmanland vill vi se ett ledarskap som är synligt, närvarande och coachande och som innebär att stödja och tillvarata medarbetarens kunskap och kompetens, möjliggöra medarbetarnas ansvarstagande, lärande och delaktighet.

Totalt är ni sju enhetschefer som även arbetar tillsammans kring olika gemensamma uppgifter.Om arbetsplatsen

Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och består av tre verksamhetsområden:

  • jourlaboratoriet med dygnet runt verksamheten inklusive volymanalyser
  • vårdnära laboratorieverksamhet med transfusionsmedicin och den patientnära verksamheten
  • special diagnostik som omfattar mikrobiologi, patologi med cytologi samt specialkemi


Inom verksamheterna finns de medicinska specialiteterna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi och transfusionsmedicin. Vi bedriver och utvecklar laboratoriebaserad diagnostik, behandling, vägledning samt utbildning. Våra medarbetare är verksamma inom olika yrkeskategorier såsom biomedicinska analytiker, läkare, cytodiagnostiker, undersköterskor sjuksköterskor, molekylärbiologer, kemister och labingenjörer. Vi bedriver verksamhet vid sjukhusen i Västerås, Köping, Sala samt Fagersta.
Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna biomedicinsk analytiker eller sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet från en ledande befattning, chefs- och ledarskapsutbildning samt kunskaper gällande arbetsmiljöarbete. Det är även meriterande med erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet gärna inom transfusionsmedicinsk verksamhet, blodtappning och komponentframställning. För tjänsten krävs goda datorkunskaper inom framförallt Officeprogrammen. Du behöver också goda kunskap i svenska språket i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska.

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera andra mot gemensamma mål. Du har en helhetssyn och ett brett perspektiv på frågor och du driver arbetet framåt tills resultat uppnås. Du är nytänkande och ser det som en självklarhet att hålla dig uppdaterad med utvecklingen inom ditt verksamhetsområde och att ta tillvara möjligheter tillsammans med dina medarbetare. Som person är du trygg, samarbetar bra tillsammans med andra människor och är tydlig i din kommunikation.  

 


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning i din grundprofession med ett fyraårigt chefsförordnande. Heltid, dagtid. Tillträde efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 16  augusti 2020.

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.


Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.


Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Kontaktpersoner

Rolf Olsson
Biträdande Verksamhetschef
021-17 40 27
Sandralee Gustavsson
Vårdförbundet
021-10 41 68
sandra.gustavsson@regionvastmanland.se
Maria Hillman Bergman
Kommunal
maria.hillman.bergman@regionvastmanland.se
Dennis Johansson
Vision
021-17 48 44
Mats Stenberg
Läkarföreningen
021-17 51 40
Mikael Larzon
Sveriges ingenjörer
021-17 46 18

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor